Pariisin surulliset tapahtumat nostavat esiin taas kysymyksen islamin uskosta ja sen väkivaltaisuudesta.
Kuluneen fraasin mukaan kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Mutta onko todella näin? Onko islamin usko barbaarimaisen hirveä?
Islamin tuntijat selittävät tuon tuostakin, että sen oppeihin kuuluu, ettei vääryyttä korjata vääryydellä. Terroritekojen myötä pahuus ja kaaos vain kasvavat. Professori Jaakko Hämeen-Anttila on oikeassa todetessaan, että näiden terrori-iskujen taustalla on turhautuminen ja yhteiskunnasta eriytyminen, jonka päälle ideologia vain liimataan.
Samanlaisia esimerkkejä on paljon, mm. huhtikuussa 2013 Bostonin maratonilla tehty pommi-isku. Ääri-islamistit eivät tunnu edelleenkään tajuavan, että he ovat itse uskontonsa suurimpia vihollisia.
Muslimien pyhät arvot eivät ole länsimaiden hyökkäysten kohteena eivätkä tiedotusvälineet vääristä kuvaa Islamin uskosta. Sen tekevät terroristit itse. Mikään uskonto ei voi olla kritiikin yläpuolella. Jos näin ajatellaan, ollaan pudottu pahasti kehityksen kärryiltä.
Arabimaailmassa näin on ikävä kyllä tapahtunutkin.
Muslimimaailma on jämähtänyt paikoilleen ja purkaa turhautumistaan länsimaissa. Vai mitä merkittäviä keksintöjä islamilaisesta maailmasta on tullut yli seitsemään vuosisataan? Kysymys ei ole omani, vaan pakistanilaisen ydinfyysikon Pervez Hoodbhoyn. Kairon Al-Azharin yliopistossa opetettiin tiettävästi vielä 50 vuotta sitten, että aurinko kiertää maata eikä maapallo aurinkoa.