Helsingin käräjäoikeudessa puitiin jälleen tekstiviestejä. Tällä kertaa kyse oli huumeista syytetyn Malmin naisen ja häntä kuulustelleen keskusrikospoliisin tutkijan viesteistä.
Aarnion puolustuksen mukaan viestit osoittavat Malmin naisen ja tutkijan välit niin läheisiksi, että tutkija oli esteellinen. Malmin naisen kuulustelukertomukset ovat yksi keskeinen osa syyttäjien näyttöä Jari Aarniota vastaan.
Kuulusteluissa Malmin nainen kertoi Aarnion huumetekemisistä, mutta pyörsi nämä kertomukset myöhemmin.
Krp:n tutkijaa kuultiin oikeussalissa koko päivä. Mies kertoi antaneensa Malmin naiselle reilun vuoden aikana rahaa noin 3000 euroa sekä myös skootterin. Tutkijaa epäillään tältä osin virkarikoksista.
Lue lisää
Poliisin mukaan hän koki olevansa vastuussa siitä, että Malmin naista uhkasi pitkä vankeustuomio. Sen takia hän antoi taloudellista avustusta.
"Ikuinen hyvä muisto"
Malmin nainen oli kuukauden verran vangittuna keväällä 2014. Poliisimies kertoi tavanneensa naisen joka päivä. Hän oli käynyt poliisivankilassa vapaapäivinäänkin.
Malmin nainen vapautettiin tutkintavankeudesta huhtikuussa.
Poliisi kutsui naista joissain viesteissä ”rouva 22”:ksi, koska tämä oli ollut Kouvolan poliisivankilan sellissä numero 22.
Salissa puitiin lukuisia tekstiviestiä.
Yhdessä Malmin nainen oli kirjoittanut poliisille: ”Sääli etten voi kohdata sua ihmisenä koskaan, koska tutkija sä oot. Itkettää niin paljon etten näe edes kunnolla kirjottaa.”
Vastausviestissä poliisi totesi: ”Kyllä me ihmisenä toisemme kohdattiin ja siitä jäi ikuinen hyvä muisto.”
Poliisi kuvasi itseään erityisherkäksi. Yhdessä viestissä poliisi kirjoitti: ” I miss you too and I see fire”.
Poliisin mukaan ”I see fire” viittasi tunteelliseen Ed Sheeranin lauluun, jota he olivat kuunnelleet yhdessä ennen kuulusteluja. Osalla kerroista mukana oli ollut Malmin naisen asianajaja Juha-Pekka Hippi.
Tässä vaiheessa istunto keskeytyi vartiksi palohälytyksen takia. Oikeustalon kahvilan hellalla kärähti muovi. Pian kuitenkin jatkettiin.
Mitä Kouvolan poliisivankilassa on tapahtunut, kun tekstaatte ”I miss you too”? Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi.
- On kaikenlaista tapahtunut. Päivittäin nähtiin ja keskusteltiin monista asioista. Meillä natsas ihan hyvin. Ei ollut päivääkään, ettei nähnyt.
Mies kiisti Leppiniemen kysyessä, että heillä olisi ollut intiimi suhde.
”Ou jee”
Leppiniemi ihmetteli myös viestiketjua, jossa ensin poliisi kirjoitti: ”Moi, mikä boogie”
”Olin suihkussa. puen päälleni ja soitan sulle sit”, Malmin nainen vastasi.
Poliisi kuittasi ”ou jee”.
Yhdessä viestissä Malmin nainen valitteli poliisille, ettei ollut yhtään pilveä. Toisessa hän kertoi ”ladun olevan vapaa”.
Malmin nainen viestitti poliisille ennen Espanjan matkaansa: ”Mietin vielä oltaisiinko ehditty tänään tapaamaan, vai tuleeko siitä enemmän ikävä...”
- Jostain syystä hän tällaisia tuntemuksia koki, poliisimies selvitti.
Poliisi oli lähettänyt heinäkuussa 2014 viestin: "Kyllä sä olet niin paras, uppoan mielelläni, jos niikseen tulee, saatuani tämän kaltaisen kontaktin kanssasi".
Poliisi kertoi syksyllä 2014 keskustelleensa esimiehensä kanssa kuulustelijan vaihtamisesta, mutta tutkija kuitenkin jatkoi tehtävässä.
Lounastapaamisia
Lukuisissa viesteissä puitiin myös mm. Suomen huumausainepolitiikkaa, kuulusteluja, turvallisuutta ja monia muita asioita.
He olivat keskustelleet myös Skypessä.
Viesteistä käyvät ilmi myös lounastapaamiset, joilla poliisi oli maksanut ruuat.
- Yhtenä tehtävänäni oli pitää huolta hänen turvallisuudestaan, poliisi kertoi.
Leppiniemi ihmetteli lounastapaamisen runsasta määrää.
- On niitä kyllä tavattoman paljon, poliisi sanoi. Tutkinnanjohto oli antanut poliisille rajattomasti aikaa Malmin naisen kanssa.
- Se on ollut semmoinen tilanne, poliisi kertoi lounastapaamisista.
Leppiniemen mukaan viestit osoittavat tutkijan täysin esteelliseksi. Objektiivisuus on puuttunut.