Äidin kauhu: Hakkeri pääsi tyttöjen webbikameraan – lähetti livekuvaa heidän makuuhuoneestaan

webbikamera
Webbikamera kuvasi tyttöjen makuuhuoneesta livekuvaa tuhansille silmäpareille.Shutterstock
Julkaistu 11.08.2016 20:06

MTV LIFESTYLE

Kahdeksanvuotiaan tytön viaton nettipelailu antoi hakkerille mahdollisuuden webbikameran kaappaamiseen. 

Teksasilaisäidin pahin painajainen toteutui, kun hän huomasi hakkerin päässeen hänen tyttäriensä webbikameraan. Kamera oli lähettänyt livekuvaa tyttöjen makuuhuoneesta jo pidemmän aikaa tuhansille katsojille.

Nimettömänä pysyttelevä äiti kertoo ABC Newsille päässeensä hakkerin jäljille ystävänsä ansiosta. Ystävä oli löytänyt Facebookista perheen kotoa otettuja kuvia, ja päätti varoittaa heitä asiasta.

Kuvat sosiaaliseen mediaan oli lisännyt 3000 kilometrin päässä asuva äiti Shelby Ivies, joka oli järkyttynyt löytäessään sivuston, joka lähetti livekuvaa nuorten tyttöjen makuuhuoneesta.

Hän päätti puuttua asiaan ja lisäsi varoittavia kuvia Facebookiin. Ivies pyysi ihmisiä jakamaan päivitystä tavoittaakseen perheen, jonka kotoa videokuvaa lähetettiin. Sosiaalinen media näytti voimansa, ja lopulta tieto yksityisestä kuvamateriaalista päätyi oikean perheen tietoon tietoon.

Lasten netinkäyttöä tulisi valvoa tarkkaan

Löytöhetkellä livekuvamateriaalia seurasi 571 henkilöä. Livekuvaa oli todennäköisesti lähetetty perheen kotoa jo heinäkuun lopusta alkaen. 

– Ihmiset katselivat lapsiani, kun he pukeutuivat, nukkuivat ja leikkivät, löydöstä järkyttynyt äiti kertoo.

Tietoturva-asiantuntijat ketoivat perheelle, että hakkerit olivat mahdollisesti löytäneet perheen IP-osoitteen tyttöjen iPadilta ja paikantaneet heidän tietokone- ja valvontajärjestelmänsä. Tätä kautta he pääsivät käsiksi kaikkiin talossa sijaitseviin kameroihin. Kaikki tämä on luultavasti lähtöisin suojaamattoman langattoman verkon käytöstä, jota hänen 8-vuotias tyttärensä oli käyttänyt halutessaan pelata yhteisöllistä nettipeliä.

Äiti haluaa muistuttaa vanhempia siitä, että lasten netin käyttöä tulee valvoa. Tapaus osoittaa, että jo todella nuoretkin lapset osaavat löytää netistä suojaamattomia yhteyksiä.

Lähde: ABCNews

Tuoreimmat aiheesta

Digi