Aki Riihilahdelta suorat sanat HJK:n kompuroinnista – näin uusi urheilujohtaja kommentoi Toni Korkeakunnaksen tulevaisuutta

Tulosruutu: Petri Vuorinen haluaa osaltaan nostaa HJK:n ensi vuonna takaisin Suomen mestariksi.

Helsingin Jalkapalloklubi on uuden edessä. Toimitusjohtaja Aki Riihilahden mukaan Suomen menestysseuralla on edessään kasvojenpesun paikka heikon Veikkausliiga-kauden jälkeen, kun kurssia lähdetään korjaamaan uuden urheilujohtajan Petri Vuorisen kanssa.

Vuorinen, 52, siirtyy Veikkausliigassa pronssille jääneen HJK:n urheilujohtajaksi Vaasan Palloseurasta. Kolmossija ja peliesitykset ovat alittaneet HJK:n tavoitteisiin ja odotuksiin nähden riman, vaikka Euroopan Konferenssiliigassa kausi vielä jatkuukin.

– Onhan se valtava pettymys, sekä tulokset että koko kauden esitykset. Teimme monella tasolla paljon virheitä ja nostamme kädet pystyyn, Riihilahti kertoo MTV Urheilun haastattelussa.

– Meidän pitää pystyä parempaan. Meillä oli muutama aikaisempi vuosi, kun pääsimme rimaa hipoen tavoitteisiin. Mutta kyllä se pitää tunnustaa, että Ilves ja KuPS olivat meitä parempia liigassa. Onnittelut heille.

Nyt urheilujohtajan tehtävään astuu Vuorinen, jolla on tuntuvasti kokemusta niin urheilujohtajan kuin valmentajankin pesteistä. Hän on toimi VPS:n tavoin valmentajana ja seurajohtajana myös FC Hongassa.

Riihilahti uskoo, että Vuorisen johdolla korjausliikkeet onnistuvat.

– Tämä on elintärkeä rooli urheiluseurassa. Siinä tehdään koko seuran urheilullista näkymää ja tulevaisuutta koskevia isoja valintoja. Olen niin innoissani ja iloinen, että saimme Petri Vuorisen tasoinen tekijän. Teimme pitkän prosessin ja näimme, että hän on se oikea henkilö meille tähän, Riihilahti kehuu.

Pedanttina ja harkitsevana ihmisjohtajana tunnettu Vuorinen suhtautuu mahdollisuutensa maltillisesti.

– Tässä opetellaan vielä aivan varmasti. Jonkin verran on tullut kokemusta, jota toivottavasti pystyn hyödyntämään. On pidettävä kuitenkin mielessä, että ne ovat olleet erilaisia ympäristöjä missä olen ollut ja minun on ymmärrettävä minkälaisessa ympäristössä olen nyt, ja mitkä ne kehitettävät asiat täällä ovat, Vuorinen sanoo.

Korkeakunnaksen kohtalo käsillä

Vuorisen työt HJK:ssa käynnistyvät virallisesti marraskuun alussa. HJK:n kannattajat miettivät tällä hetkellä kuumeisesti, kuka on joukkueen päävalmentaja ensi kaudella. Toni Korkeakunnaksen sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta varmana jatkoa ei selvästi voi pitää.

– Korkeakunnaksella jatkuu sopimus vuoteen 2025. Täällä on paljon sopimuksia – jatkuvia, päättyviä sekä sellaisia missä on optioita. Näitä kaikkia käydään tällä hetkellä läpi, eli ei tule vastausta tässä median edessä tällä hetkellä, Vuorinen sanoo.

– Tonilla on kuitenkin sopimus ensi kaudesta, joten tällä mennään. Jos tulee jotain muuta, niin siitä ilmoitetaan.

Katso ylälaidan videolta, mikä mitä asiaa Vuorinen ensisijaisesti painottaa seuratyössä.

Pohdintoja on tehtävä myös pelaajiston osalta. Sopimuksia on tällä hetkellä edustusjoukkueen osalta runsaasti, mutta rinkiä halutaan tuttuun tapaan myös vahvistaa talven siirtoikkunassa.

– Iso asia tulevaisuutta ajatellen on, että keitä ne uudet sisään tulevat pelaajat ovat. Niiden mukaan ainakin joku mittaa minun työni tulosta, Vuorinen lisää.

Vuorisen mielestä on myös erittäin tärkeää, että pelaajapolku akatemiasta edustusjoukkueeseen pysyy kaikille osapuolille selkeänä.

– Tänä päivänä on tosin se haaste, että ne todelliset timantit lähtevät 16- tai 17-vuotiaina ulkomaille. Minun näkemykseni on, että he pysyisivät ja pelaisivat Veikkausliigaa ennen siirtymistä muihin ympyröihin, Vuorinen toivoo.

Tavoite ensi kautta ajatellen on kuitenkin kristallinkirkas. Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa halutaan päästä nostamaan pokaalia, minkä lisäksi eurokarsinnoista on aikomus päästä jälleen kerran jatkoon.

– Tulostavoite on varmasti tämä. Olisi outoa, jos puhuisin jostain muusta. Meidän pitää olla ykkösiä täällä, Vuorinen linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat