- - 2 passion -hedelmää
- - 1 terttutomatti
- - 1 tuore herkkusieni
- - 1 siskonmakkara
- - lampaankyljys
- - naudan paistijauhelihaa
- - 1 osteri
- - lohen pää
- - ankerias
- - sillifile
- - haukifile
- - pakastemaissia
- - pakasteherneitä
- - 4 kokonaista katkarapua
- - 1 jättikatkarapu
- - 1 tumma suklaalevy
- - appelsiini
Akin, Hansin ja Jyrkin menu:
Passionhedelmäjäätelö
- 1 prk ruoanvalmistusjugurttia
- 1 prk vaniljakastiketta
- 2 rkl sokeria
- 1 passionhedelmän lihat
Pyöritä massa jäätelökoneessa.
Herkkusieni-carpaccio
- 1/2 herkkusieni ohuina viipaleina
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- balsamicoa
- parmesan -juuston lastuja
Kokoa lautaselle ja tarjoa.
Suklaamousse
- 50 g tummaa suklaata
- 2 dl vaahdotettua kermaa
- 3 rkl sokeria
- 1 vaniljatangon sisukset
- 1 cl konjakkia
Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet ja sulatettu suklaa sekä konjakki. Sekoita ja tarjoile. Rouhi päälle vielä suklaata.
Suklaakeitto
- 50 g tummaa suklaata
- 1/2 dl vettä
- chiliä
- oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
Kiehauta vesi ja lisää suklaa joukkoon. Mausta aineksilla ja tarjoile esim. tuoreiden churrojen kera.
Appelsiinisoufflé
- 1 appelsiini
- 1/2 dl vettä
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl Maizenaa tai muuta valkeaa tärkkelystä
Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu. Valmista kiisseli ja jäähdytä.
- 3 valkuaista
- 4 rkl sokeria
Vatkaa marenki ja sekoita appelsiinikiisseli joukkoon. Paista uunissa +175°:ssa n 8 min. Voitele esim. suorareunaiset kahvikupit hyvin ennen massan lisäämistä kuppeihin ja lisää rouhittua suklaata sekä sokeria reunoille. Tarjoa.
Katkaravut pil pil
- 4 katkarapua
- 1/2 dl chilillä maustettua oliiviöljyä
Lämmitä öljy kasarissa ja lisää kuoritut ravut joukkoon. tarjoile ja tarjoa lisäkkeenä esim. valkosipulimajoneesia sekä tuoretta vaaleaa leipää.
Creme ninon
- 1 pss pakasteherneitä
- 1 keltasipuli
- valkosipulia
- suolaa
- pippuria
- 1 dl vettä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl voita
- oliiviöljyä
Pilko sipuli ja kuullota sipulisilppua valkosipulin ja herneiden kera kasarissa. Lisää vesi, mausteet ja lopuksi kerma. Soseuta ja lisää lopuksi joukkoon voi samalla voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku ja tarjoile.
Jauhelihapihvi
- 25 g jauhelihaa
- vaaleaa leipää
- kermaa
- sipulia kuullotettuna
- suolaa
- pippuria
- chiliä
- maustepippuria
Valmista perinteinen jauhelihapihvimassa. Paista ja tarjoile sienikastikkeen kera.
kastike:
- 1/2 herkkusieni pilkottuna
- sipulia pilkottuna
- suolaa
- pippuria
- 1/2 vehnäjauhoja
- 1/2 dl vettä
- 0,5dl kermaa
Freesaa sieniä ja sipulia hetki kasarissa. Lisää jauhot, pyöräytä ja lisää nesteet sekä mausteet. Kypsennä, tarkista maku ja tarjoile.
Jauhelihapihvi ja sienikastike
- 100 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 viipale vuokaleipää
- 1 dl lihalientä
- 1/2 keltasipulia
- 50 g shiitakesientä
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl lihalientä
Leikkaa sipuli pieniksi paloiksi ja freesaa pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja lihaliemessä turvotetut leipäpalat. Mausta suolalla sekä pippurilla ja muotoile pihvejä. Paista pannulla kypsäksi. Freesaa sipulisilppua ja sieniviipaleita, lisää joukkoon nesteet ja keitä 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
Maissi-valkosipulikastike
- 100 g pakastemaissia
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 timjamin oksa
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl kuohukermaa
Paahda maissia ja valkosipulin kynttä uunissa 5 min. Lisää kattilaan kaikki aineet ja keitä 10 min. Soseuta blenderillä ja paseeraa siivilän läpi. Mausta suolalla.
Haukipyörykkä
- 100 g haukifilettä
- 1 valkuainen
- 1 dl kuohukermaa
Laita kala ja suolaa cutteriin, sekoita valkuaisen kanssa tasaiseksi ja lisää kerma koneen kokoajan käydessä. Laita massa kelmun keskelle ja hauduta kypsäksi lähes kiehuvassa vedessä.