Aleksander Barkov nauratti toimittajia – veisteli painonpudotuksestaan hersyvästi

Ottelukooste: Columbus - Florida 9:21
Tässä joulukuinen näyte Aleksander Barkovin loistosta – suomalaiskapteeni hääri kolmella pisteellään Florida Panthersin tehomiehenä Columbus Blue Jacketsia vastaan.

NHL-kiekkoseura Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov pudotti kauden alla painoaan tuntuvasti. Hyökkääjä perkasi muutostaan torstaina suomalaiselle medialle ja sai aikaan myös naurunremakan.

Siinä missä 191-senttinen Barkov painoi vuosi sitten harjoitusleirillä 105 kiloa, hän oli tämän NHL-kauden alla 97-kiloinen, peräti kahdeksan kiloa kevyempi.

Barkoville viime kauden meno ei riittänyt. Panthers eteni Stanley Cup -finaaleihin mutta taipui niissä Vegas Golden Knightsille voitoin 1–4. Se ei lämmittänyt. Mestaruutta janoava Florida-kapteeni mietti, missä hän voisi olla parempi.

Suomalainen lähti pudottamaan painoaan, jotta hänen liikkeensä jäällä olisi räjähtävämpää ja terävämpää. Sitä se on myös kevyempänä silmin nähden ollut.

– Viime kaudella peleissä tuntui, että oli vähän liikaa painoa. Ei pystynyt niin hyvin liikkumaan ja toteuttamaan jäällä niin hyvin niitä asioita, mitä haluaisi, Barkov avasi.

Muutosta vauhditti osaltaan Panthersin vauhdikas pelitapa, jossa liikkuvuus korostuu. Barkov myös korosti, että keskushyökkääjänä on oltava yhtä hyvä molemmissa päissä, minkä etenkin hän taitaa.

"Ei mennä missään kuudessakymmenessä kilossa"

Katso myös: Aleksander Barkov näytti kiekkoälynsä tässä maalissa – muut kadottivat kiekon, Panthers-kapteeni iski.

Tarkkaa kilolukemaa Barkovilla ei ollut painonpudotusprojektiaan aloittaessaan mielessä, eikä hän turvautunut erikoiskonsteihin. Barkov muutti kuitenkin ruokailujaan niin, että hän söi useammin mutta pienempiä määriä.

– Tietysti treenaamisessa oli enemmän lenkkejä sun muita. Se auttaa tiputtamaan painoa. Ei ollut mitään salaisuuksia, millä sen saa alas.

Kahdeksan kiloa on suuri määrä pudotettua painoa jo valmiiksi trimmatulta urheilijalta, mutta voimat ovat useita kiloja kevyempänäkin Barkovin mukaan säilyneet.

– Ei ole mitenkään vaikuttanut voimatasoihini. Ihan samalla lailla olen treenannut salilla kuin ennenkin, eikä ole ollut mitään ongelmaa sen suhteen.

– Minulla on aika iso paino silti. Ei mennä missään kuudessakymmenessä kilossa. Lähelle sataa se kuitenkin on, keskiarvoa painavampi, Barkov sanoi ja nauratti kuuteenkymmeneen kiloon viitatessaan suomalaistoimittajia.

Barkov on pelannut tunnollista loistojääkiekkoa molempiin suuntiin. Hänen ollessaan jäällä Panthers on hallinnut pelejä, niin että suomalainen on ollut NHL:n eliittiä edistyneissä tilastoissa. Tehopisteitä kauden 31 pelistä Barkovilla on kasassa 35 (11+24).

Panthersilla on sujunut joukkueenakin hyvin. Se on itäisen konferenssin kärkijoukkueita.

Lue myös:

    Uusimmat