Aleksander Barkov pimensi Connor McDavidin – Florida aloitti Stanley Cup -finaalit voitolla

Aleksander Barkov jätti Connor McDavidin ihmettelemään – suomalaistähti rakensi Stanley Cup -finaalien avausosuman 0:36
Aleksander Barkov jätti Connor McDavidin ihmettelemään – suomalaistähti rakensi Stanley Cup -finaalien avausosuman (NHL.comin kuvaa)

Florida Panthers avasi jääkiekon NHL:n Stanley Cup -finaalit Edmonton Oilersia vastaan ottamalla kotikentällään voiton maalein 3–0.

Loppuottelusarjan ensimmäisen maalin syötti avauserässä jo neljän minuutin kohdalla Floridan suomalaiskippari Aleksander Barkov, joka haki kiekon omasta päästä, toi sen ylös ja tarjoili avopaikan Carter Verhaegelle. Edmontonin supertähti Connor McDavid jäi Floridan päädyssä muutaman potkun Barkovista eikä saanut tätä missään kohtaa kiinni.

Laukaus oli Floridan ensimmäinen koko ottelussa, ja näin Edmonton-vahti Stuart Skinner päästi näissä pudotuspeleissä jo neljännen kerran ensimmäisen laukauksen taakseen.

Floridan toisen maalin teki toisessa erässä Evan Rodrigues, ja kolmannen viimeisteli tyhjiin Eetu Luostarinen viisi sekuntia ennen loppua. Barkov sai tähänkin maaliin syöttöpisteen riistettyään kiekon omalla alueella.

Kahdella tehopisteellään Barkov nousi ottelun pistekuninkaaksi. Tehotilastoon merkattiin +2. McDavidin vastaava lukema oli -2.

Sergei Bobrovski esitti Floridan maalilla useita huipputorjuntoja, ja kaikkiaan hän venyi kiekon tielle 32 kertaa. Bobrovski valittiin ottelun ykköstähdeksi. Skinnerillä oli toisessa päässä töitä huomattavasti vähemmän. Edmonton-vahti torjui 15 laukausta.

Sarja jatkuu Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä Floridan toisella kotiottelulla. Mestaruus irtoaa tuttuun tapaan neljällä voitolla.

Eetu Luostarinen löi lopullisen niitin – Barkoville toinenkin syöttöpiste Stanley Cup -finaaliavauksessa 0:26
Eetu Luostarinen löi lopullisen niitin – Barkoville toinenkin syöttöpiste Stanley Cup -finaaliavauksessa (NHL.comin kuvaa)