Aleksander Barkovin tehot hukkaan – jatkoaikasankarina todellinen yllätysnimi

Alex Wennbergistä yllättävä jatkoaikasankari Rangersille – Panthers 1–2-tappiolle lohkofinaaleissa 0:20
Alex Wennbergistä yllättävä jatkoaikasankari Rangersille – Panthers 1–2-tappiolle lohkofinaaleissa (Video: NHL.com).

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers karkasi 2–1-johtoon itälohkon finaaleissa Alex Wennbergin jatkoaikaosuman myötä. Rangers kaatoi isäntäjoukkue Florida Panthersin maalein 5–4.

Wennberg ohjasi Ryan Lindgrenin laukauksen ohi Panthers-vahti Sergei Bobrovskin ajassa 65.35 (video osumasta yllä).

Wennbergille osuma oli ensimmäinen tämän kevään pudotuspeleissä ja vasta toinen Rangersin riveissä. Se sai Wennbergin vaihdossa Seattle Krakenilta maaliskuun alkupuolella, ja ruotsalaishyökkääjä on pelannut newyorkilaisseuran paidassa yhteensä 32 ottelua.

Barkoville osuma ja maalisyöttö

Aleksander Barkov iski elintärkeän kavennuksen Panthersille – onneakin mukana 0:46
Aleksander Barkov iski elintärkeän kavennuksen Panthersille – onneakin mukana (Video: NHL.com).

Floridan puolelta maaleja vilisseessä ottelussa tehopisteille pääsivät suomalaisista joukkueen kapteeni Aleksander Barkov sekä puolustaja Niko Mikkola.

Barkov oli ottelun alkuminuuteilla rakentamassa Sam Reinhartin ylivoimalla tekemää avausmaalia. Reinhart osui ylivoimalla vielä toisenkin kerran saman erän aikana. Osumien välissä Rangers oli kuitenkin hivuttautunut 2–1-johtoon.

Toisessa erässä vieraiden riveistä nousivat ratkaisijoiksi Alexis Lafreniere ja Barclay Gooodrow, jotka olivat vastanneet myös joukkueensa ensimmäisen erän osumista.

Päätöserään Rangers luisteli tukevassa johdossa, mutta erän kuudennella minuutilla Carter Verhaeghen maalin edustalle tekemä syöttö otti kimmokkeen Barkovin mailasta Rangers-vahti Igor Shesterkinin ohitse. Maali kirjattiin Barkoville ja Verhaeghen lisäksi osumasta irtosi syöttöpiste Mikkolalle.

Jatkoajalle ottelun siivitti lopulta Gustav Forslingin tasoitus, jonka hän teki vajaat kaksi minuuttia Barkovin kavennuksen jälkeen.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain keskiviikkona Suomen aikaa. Tulevaa ottelua isännöi sunnuntain kohtaamisen tavoin Florida.

Stanley Cupin loppuotteluihin etenee neljällä voitolla.