Alkuviikolla luvassa hikisiä päiviä ja trooppisia öitä: "Olo voi tuntua aika nihkeältä"

Suomen yllä leijailee koko viikon kostea ja kuuma matalapaine.

Edessä oleva viikko on laajalti epävakainen. Sade- ja ukkoskuuroja saadaan päivittäin ympäri maata, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas.

Lämpimimmät ilmat keskittyvät viikon aikana pohjoiseen, ja Lapissa mitataan todennäköisesti hellelukemia. Muualla maassa lämpötila vaihtelee auringonpaisteesta riippuen 20–25 asteen välillä koko viikon ajan.

Alkuviikon sää lämmin ja epävakainen

Maanantaina sadekuuroja esiintyy sisämaassa, etenkin maan etelä- ja keskiosissa. Eteläisimmässä Suomessa sateilta kuitenkin vältytään. Lappi on poutainen ja aurinkoinen. Joensuun ja Oulun välisellä akselilla liikkuu päivän mittaan yhtenäisempi sadealue.

Maanantain lämpötilat vaihtelevat yleisesti 20–25 asteen välillä, Lapissa voidaan mitata hellelukemia. Sateisilla alueilla lämpötilat voivat tippuu alle 20 asteeseen.

Tiistaina ja keskiviikkona sää jatkuu pitkälti samankaltaisena. Sateet liikkuvat tiistaina kohti pohjoista, ja keskiviikkona Lounais-Suomeen saapuu uusi yhtenäisempi saderintama.

Lämpötilat pysyttelevät myös tiistaina ja keskiviikkona 20–25 asteen tuntumassa, mutta aurinkoisilla alueilla sekä Lapissa voidaan mitata myös korkeampia lukemia. Keskiviikon säärintamaan voi liittyä runsaampaakin sadetta. 

– Vaikka lukemat eivät kovin korkeita ole, ilmankosteus on sellainen, että olo voi tuntua aika nihkeältä. 

Luvassa kauniita taivaita ja trooppisia öitä

Kostean ilmamassan ansiosta taivaalle muodostuu myös näyttäviä auringonlaskuja. Matalapaine luo otolliset olosuhteet värikkäille taivaille, joita voi Mäntykannaksen mukaan nähdä läpi viikon.

Kosteus ja lämpö piinaavat kuitenkin öisin, kun lämpötilat jäävät laajalti yli 15 asteeseen. Kuukausiennusteen mukaan myös trooppiset yöt ovat mahdollisia.

Lue myös:

    Uusimmat