Rankat sateet pyyhkivät hitaasti Suomen yli – Pekka Pouta väläyttää kaupunkitulvia

Viikon puoliväli taittuu kosteassa säässä ja paikoin voi myös ukkostaa.

Keskiviikon sääennuste lupaa runsaita sateita maan eteläosiin, kun Suomen yli kulkee saderintama.

– Seuraavina päivinä saderintama tuo kuurosateita Suomeen etenkin iltapäivien ja iltojen ajaksi, sanoo meteorologi Pekka Pouta.

Sateet painottuvat ensin länteen, josta ne etenevät kohti pohjoista. Toisaalta maan pohjoisosissa on koko päivän poutaista tai aurinkoista, joskin hajanaiset sade- ja ukkoskuurot ovat Itä-Lapissa mahdollisia.

Länsi-Suomen sadealue on yhtenäisempi, kun taas maan etelä- ja itäosissa sateet ovat hajanaisempia. Lännen saderintamaan voi liittyä ukkosta.

Lämpötilat pysyttelevät sateesta huolimatta 20 asteen tuntumassa, ja ilma tuntuu kostealta ja hiostavalta. Lämpimintä on Lapissa, jossa asteet kipuavat hellelukemiin.

Osa sateista rankkoja

Iltapäivän aikana lännessä kirkastuu, mutta uusia sateita saadaan torstaina.

– Keskiviikkona etelän sateet kestävät noin muutaman tunnin ajan, ja joillakin alueilla ne voivat aiheuttaa kaupunkitulvia. Torstaina Länsi-Suomessa sateet ovat myös rankkoja, Pouta kertoo.

Hyvin sateinen sää jatkuu myös loppuviikon ajan, ja tiivis sadealue säilyy maan länsiosan yllä. Sateet eivät kuitenkaan ole koko maassa yhtenäisiä, ja myös kirkkaita hetkiä mahtuu mukaan päiviin.

Myös tulevien viikkojen sää on Poudan mukaan keskivertoa sateisempaa.

Lue myös:

    Uusimmat