Alle 10-vuotias Alexander Stubb oli ensimmäinen henkilö, joka todisti äitinsä epilepsiakohtauksen: "Äiti oli poissa maailmasta"

Tällainen oli Alexander Stubbin lapsuudenperhe 0:31
Katso videolta, millainen oli Alexander Stubbin lapsuudenperhe.

Tasavallan presidentti Alexander Stubbin sukujuuria selvitellään Sukuni salat -ohjelman kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa. Stubb kertoo jaksossa myös edesmenneestä äidistään ja tämän epilepsiasta. 

Tasavallan presidentti Alexander Stubb, 56, nähdään Sukuni salat -ohjelman kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa. Erityisesti häntä kiinnostaa, mistä hänen tietyt luonteenpiirteensä tulevat, ja miksi hän on sellainen kuin on. 

– Muistan joskus pienenä, että tunsin olevani, en nyt ehkä hylkiö, mutta vähän ihmeellinen, kun hölisin niin paljon ja olin niin energinen. Oman itsensä tutkiminen on jännää, ja sitähän me tässä varmaan tehdään, Stubb sanoo jaksossa. 

Sukujuurien tutkimisen alussa jaksossa käydään läpi Stubbin lapsuutta. 8–9-vuotiaana Stubb näki ensimmäisenä ihmisenä nyt jo edesmenneen äitinsä epilepsiakohtauksen. 

– Äiti oli föönaamassa hiuksiaan, eikä vastannut kysymykseen. Tulin paikalle ja näin, miten äiti oli poissa maailmasta, ja miten kouristukset lähtivät liikkeelle. Elimme epilepsian kanssa äidin loppuelämän, noin 25–30 vuotta. Lääkitys oli todella raju, mikä vaikutti pitkässä juoksussa myös äidin mielentilaan, Stubb kertoo jaksossa. 

Katso videolta, millainen oli Alexander Stubbin lapsuudenperhe. 

Sukuni salat MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 12. syyskuuta kello 21 alkaen. MTV Katsomo+ -tilauksella seuraava jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat