Ampumavälikohtaus Israelin ja Jordanian rajalla – neljän kerrotaan kuolleen

Israel on sulkenut kolme maarajanylityspaikkaa Jordaniaan Allenbyn rajanylityspaikan lähellä tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen. Asiasta kertovat israelilaisviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.

Israelilaisviranomaisten mukaan Jordanian puolelta kuorma-autolla tullut aseistettu henkilö ampui kolme israelilaissiviiliä Allenbyn rajanylityspaikalla miehitetyllä Länsirannalla. Viranomaiset ampuivat hyökkääjän.

STT:n mukaan hyökkääjä avasi tulen kohti sillalla vartijoina toimineita siviilejä.

Hyökkäys tapahtui Israelin valvonnassa olevalla kaupallisella lastausalueella, jossa jordanialaiset kuorma-autot purkavat Länsirannalle tulevaa lastia, kertoivat viranomaiset.

Jordanian rajaviranomaiset kertovat Reutersin mukaan, että Israelin armeija on pidättänyt ainakin kaksitoista kuorma-auton kuljettajaa kuormausalueella kuulusteluja varten.

Jordanian sisäministeriö kertoi tutkivansa tapausta. Rajanylityspaikka suljettiin välikohtauksen jälkeen.

Netanjahu lähetti surunvalittelut omaisille

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kutsui myöhemmin hyökkääjää "murhanhimoista ideologiaa noudattavaksi halveksittavaksi terroristiksi" ja lähetti surunvalittelunsa kuolleiden omaisille.

Kuningas Husseinin sillan rajanylityspaikka, jota kutsutaan myös Allenbyn sillan rajanylityspaikaksi, on ainoa rajanylityspaikka, josta Länsirannalle pääsee kulkematta Israelin kautta. Rajanylityspaikkaa valvovat Israelin turvallisuusjoukkojen lisäksi myös yksityisten turvallisuusyhtiöiden vartijat.

Gazan sodan syttymisen jälkeen 11 kuukautta sitten väkivalta on levinnyt myös Länsirannalle. Pitkälti yli 650 palestiinalaista ja ainakin 23 israelilaista on kuollut tänä aikana palestiinalaisten terveysministeriön ja Israelin viranomaisten mukaan.

Katso myös video: Tilanne Israelin ja palestiinalaisjärjestöjen välillä kiristynyt – katso Lähi-idän instituutin johtajan arvio elokuulta

Juttua päivitetty 8.9.2024 klo 14.09 STT:n lisätiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat