Libanon sanoo Israelin surmanneen kolme pelastustyöntekijää – Hizbollah kosti raketti-iskulla Pohjois-Israeliin

Äärijärjestö Hizbollah sanoi aikaisin sunnuntaiaamuna tehneensä raketti-iskun kylään Pohjois-Israelissa kostona Israelin iskuista. Hizbollahin tiedotteen mukaan kyseessä oli vastaus erityisesti Israelin eteläiseen Libanoniin tekemästä iskusta, jonka kohteena oli pelastustyöntekijöitä.

Libanonin terveysministeriön mukaan Israelin lauantaina tekemässä iskussa kuoli kolme pelastustyöntekijää. Lisäksi paloautoon kohdistetussa iskussa haavoittui ministeriön mukaan kaksi ihmistä, joista toinen vakavasti.

Ministeriö sanoi, että pelastustyöntekijät olivat olleet sammuttamassa Israelin aiemmin tekemän iskun aiheuttamaa tulipaloa. Libanonin pääministeri Najib Mikati tuomitsi iskun ja kutsui sitä kansainvälisen oikeuden vastaiseksi.

Libanonin mukaan kyseessä oli 12 tunnin sisään toinen isku, joka kohdistui pelastustyöntekijöihin. Aiemmassa iskussa kahden pelastustyöntekijän kerrottiin haavoittuneen.

Hizbollah ja Israel ovat tulittaneet toisiaan raja-alueella lähes päivittäin sen jälkeen, kun Gazan sota alkoi yli yksitoista kuukautta sitten. Libanonin puolella on kuollut uutistoimisto AFP:n laskujen mukaan yli 610 ihmistä, joista lähes 140 on ollut siviilejä. Israelissa ja sen miehittämillä Golanin kukkuloilla on viranomaisten mukaan kuollut 24 sotilasta ja 26 siviiliä.

Lue myös:

    Uusimmat