Anniskelua rajoitetaan tiukasti – nyt puhuvat ravintoloitsijat, jotka eivät ole koronapassia vielä vaatineet

Uudet ravintolarajoitukset ovat tulossa luonnoksen mukaan voimaan leviämisalueilla sunnuntaina. Näin rajoitukset otetaan vastaan ravintoloissa, joissa koronapassia ei ole ennen käytetty.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Hallituksen sote-ministeriryhmä esitti tänään, että ravintolarajoituksia tiukennetaan sunnuntaista alkaen leviämisvaiheen alueilla. 

Jos ravintolalla ei ole koronapassia käytössä, anniskelun tulee loppua klo 17. Vaihtoehtona on sulkea koko ravintola klo 18 tai ottaa koronapassi käyttöön.

Hallitus käsittelee asiaa viimeistään perjantaina.

MTV Uutiset haastatteli ravintoloita, joilla koronapassi ei ole ollut aikaisemmin käytössä.

Passin kysyminen liian henkilökohtaista?

Kannel pubin ravintoloitsija Amarjit Singh Sandhun mukaan on liian henkilökohtaista kysyä baarin ovella, onko asiakkaalla koronapassia vai ei.

– Mielipiteeni on, että koronapassi on syrjivä.

– Kaikilla on oikeus käyttää palveluita.

Koronapassia ei ole ollut ravintolassa käytössä, sillä asiakaskunnassa on ollut henkilöitä, joilla ei ole passia syystä tai toisesta.

Ravintoloitsija joutuu nyt pohtimaan tarkasti, ottaako koronapassin käyttöön ravintolassan vai ei.

– Emme ole päättäneet vielä, mutta ehkä otamme, jos on pakko.

"Ei oikeastaan jää muita vaihtoehtoja kuin ottaa passi käyttöön"

Tamperelaisen saunaravintola Kuuman myyntipäällikkö Henna-Riikka Rämö kertoo, ettei passia ole aikaisemmin tarvittu.

– Passi ei ole tukenut yksinkertaisesti meidän toimintatapaamme ja konseptiamme.

– Nyt menemme tällä käskyllä ja pyynnöllä, joten otamme koronapassin käyttöön.

Rämön mukaan Kuuma on saanut aikaisemmin paljon positiivista palautetta siitä, ettei ravintolassa ole koronapassia käytössä.

– Asiakkaat ottavat sen niin, että ihmisoikeuksia ajetaan, kun passia ei ole ollut käytössä.

Rämö painottaa, ettei tämä ole hänen henkilökohtainen kantansa.

– Toki on myös niitä palautteita, ettei ravintolaan tarvitse tulla, kun passia ei ole.

Myyntipäällikkö perustelee passia sillä, että monelle ruokaravintolakokemukseen kuuluu osana alkoholitarjoilu.

– Ei oikeastaan jää muita vaihtoehtoja kuin ottaa passi käyttöön.

Etätyö suurempi haaste kuin koronapassi?

Pääkaupunkiseudulla toimiva ruokaravintolayrittäjä Anders Westerholm kertoo, että hänen ravintolansa Story ja Sushibar+Wine aikovat olla ehdottomasti mukana muutoksessa. Passin käyttöönotto ei ole yrittäjän mukaan ollut aikaisemmin ajankohtaista.

– Otamme koronapassit käyttöön aktiivisesti.

Westerholm näkee ennemminkin etätyösuosituksen isompana uhkana ravintoloille kuin tulevat rajoitukset. Aikaisemmin MaRan Timo Lappi kritisoi myös asiaa vahvasti MTV Uutisille.

– On erittäin paljon asiakkaita, jotka käyvät meillä työpäivän aikana tai sen jälkeen kollegoidensa kanssa. Tätä halutaan nyt selkeästi rajoittaa. Se vaikuttaa ihan suoraan meidän ravintolatoimintaamme, kertoo Westerholm.

– Olisi perusteltavampaa yrittää laajentaa koronapassin käyttöä niin, että rokotetut pystyisivät elämään mahdollisimman normaalisti.


Lue myös:

    Uusimmat