Mäkihypyssä hurja suomalaisnousu – Antti Aalto johti avauskierroksen jälkeen

Mäkihypyn maailmancupin kilpailua avauskierroksen jälkeen johtanut Suomen Antti Aalto putosi Saksan Willingenissä 14:nneksi. Niko Kytösaho sen sijaan nousi 20. tilalta uransa parhaaseen henkilökohtaiseen maailmancup-sijoitukseen, yhdeksänneksi.

Aalto venytti ensimmäisellä kierroksella HS147-mäessä ihanteellisessa tuuliraossa loistosiivun 147,5 metriä ja johti kilpailua avauskierroksen jälkeen sensaatiomaisesti. Norjan Johann Andre Forfang oli avauskierroksen jälkeen toisena, pisteen aaltoa perässä.

Forfang nousi kuitenkin voittoon toisella kierroksella. Hän venytti mäkiennätykseksi 155,5 metriä.

Aalto jäi toisella kierroksella 128 metriin ja putosi 14. sijalle. Sijoitus oli hänelle silti tämän maailmancup-kauden paras. Hän oli joulukuussa Lillehammerissa 16:s.

Kytösaho iskussa

Niko Kytösaho puolestaan paransi asemiaan Willingenin toisella kierroksella huimasti. Hän oli avauskierroksen jälkeen 133,5 metrin hypyllään 20:ntenä, mutta toisen kierroksen 145-metrinen siivu nosti hänet peräti yhdeksänneksi.

Kytösaho säväytti viikko sitten seitsemänneksi lentomäen MM-kilpailuissa, mutta Willingenin suurmäen kilpailusta tuli uran toistaiseksi paras maailmancupin sijoitus. Kytösaho oli aiemmin sijoittunut maailmancupissa parhaimmillaan 16:nneksi Lake Placidissa vuosi sitten.

Toiseksi Willingenissä hyppäsi Japanin Ryoyu Kobayashi . Hän oli avauskierroksen jälkeen vasta 15:ntenä, mutta toisen kierroksen 148 metrin leiskautus nosti häntä roimasti. Kolmanneksi sijoittui Norjan Kristoffer Eriksen Sundal

Kasperi Valto jäi ensimmäiselle kierrokselle. Tuuliolot vaihtelivat, ja avauskierrokselle jäi myös maailmancupin johtaja Stefan Kraft.