Suomalaishyppääjä leiskautti MM-lentomäessä pisimmän siivun – Niko Kytösaho mahti-iskussa

Suomen Niko Kytösaho aloitti mäkihypyn miesten lentomäen MM-kisat perjantaina Itävallassa lupaavasti. Päivän pisimmän hypyn ensimmäisellä kierroksella venyttänyt Kytösaho on ensimmäisen päivän jälkeen Kulmissa seitsemäntenä ja jopa mitalitaistelussa.

Kytösaho ponnisti avauskierroksella Kulmin kuulusta HS235-mäestä 232,5 metriä ja toisellaan 218,5 metriä. Hän on 26,3 pistettä jäljessä johtavaa Slovenian Timi Zajcia ja kolmannesta sijasta vain 9,2 pistettä.

Kytösahoa suosivat avauskierroksella hyppäämisen kannalta oivat sääolot, mutta hän näytti toisella lennollaan, ettei hyvä sijoitus ole sattumaa. Kytösaho venytti kakkoskierroksella yhtä pitkän siivun kuin kokonaiskilpailussa neljäntenä oleva Saksan Andreas Wellinger, joka loisti ennen vuodenvaihteen Keski-Euroopan mäkiviikkoa maailmancupissa.

Slovenian vankkaa lentomäkimainetta pönkittävä Zajc repäisi MM-kisassa 12,3 pisteen johdon toisena olevaan itävaltalaiseen maailmancup-johtaja Stefan Kraftiin. Kolmantena oleva Norjan Johann Andre Forfang on jäänyt kärjestä 17,1 pistettä ja on ratkaisupäivänä lauantaina täysin Kytösahon kantomatkan päässä.

Hyvä hyppyvire tuli yllätyksenä

Kytösahon hyvä hyppyvire tuli yllätyksenä alavireisesti sujuneen Keski-Euroopan mäkiviikon jälkeen.

Kytösaho oli mäkiviikolla suomalaisnelikoista sijoituksellisesti huonoin, sillä hän oli parhaimmillaan Innsbruckissa 41:s ja karsiutui Bischofshofenin päätöskilpailusta.

Kulmin MM-lentomäessä muut kolme suomalaishyppääjää karsiutuivat kaksipäiväisen kilpailun toiselta kierrokselta. Ensimmäisellä kierroksella 185,5 metriä hypännyt Kasperi Valto oli 33:s, Eetu Nousiainen (168 metriä) 38:s ja Antti Aalto (150) 41:s.

Lue myös:

    Uusimmat