WWDC:n tänä vuonna 13. kesäkuuta järjestettävä avajaisesitys on toiminut perinteisesti Applen kesän tuotejulkistustilaisuutena. Tänä vuonna luvassa on jälleen iOS:n ja Mac-tietokoneiden uusien käyttöjärjestelmäversioiden esittely. Maccien käyttöjärjestelmän nimi voi tänä vuonna muuttua MacOS:ksi, jolloin se oli linjassa iOS:n, watchOS:n ja tvOS:n eli Applen muiden alustojen kanssa.
Uusia iPhone- tai iPad-laitejulkistuksia WWDC:stä ei odoteta. Sen sijaan Apple Watchin osalta tilanne on vielä epäselvä ja huhujen perusteella päivitetyn Apple Watch -mallin julkituloa jo WWDC:ssä ei voida vielä sulkea pois. Laitepuolella Applelta odotetaan WWDC:ssä yleisesti päivitettyjen Mac-koneiden julkistuksia.
Tulevasta iOS-versiostakin, mitä todennäköisemmin versionimeltään iOS 10, on toistaiseksi kuultu huhuja poikkeuksellisen niukasti, joten senkin uudistuksista nyt vajaat kaksi kuukautta ennen virallista paljastusta tiedot ovat lähes olemattomia.
Viime viikolla julkisuuteen vuoti tieto, että Apple kaavailisi kehittäjien näkökulmasta suuria muutoksia App Store -sovelluskauppaansa. Applen on kerrottu harkitsevan hakutuloksissa näkyvien maksettujen mainosten tuomista sovelluskauppaansa.
Apple jakaa liput WWDC:stä kiinnostuneille arpomalla, koska lippujen kysyntä ylittää tarjonnan. Kehittäjät voivat rekisteröidä kiinnostuksensa WWDC-osallistumiseen Applen sivuilla. WWDC-lipun hinta on 1 599 dollaria. Tänä vuonna ensi kertaa Apple järjestää WWDC:n ensimmäisen päivän tapahtumat enemmän istumapaikkoja tarjoavassaBill Graham Civic Auditoriumissa, joka on sama paikka jossa viime syksyn iPhone 6s -julkistustilaisuus järjestettiin. Muuten WWDC:n pitopaikkana jatkaa Moscone West -keskus.