Armand Duplantisilla kosteat kultajuhlat – kuningas Kaarle Kustaalta raivokas tuuletus

Katso videolta: Armand Duplantis hyppäsi uuden maailmanennätyksen.

Ruotsin yleisurheilun supertähti Armand Duplantis otti omansa Pariisin kesäolympialaisten miesten seiväsfinaalissa, kun hän voitti kultaa uudella maailmanennätyksellä 625. Urheilusuorituksen jälkeen odottivat kosteat juhlat.

Katso pääkuvan videolta: Armand Duplantis hyppäsi uuden maailmanennätyksen.

Duplantis oli loppukilpailussa täysin omaa luokkaansa. Toiseksi tullut Yhdysvaltain Sam Kendricks ylitti 595 ja kolmanneksi tullut Kreikan Emmanouil Karalis 590. Duplantis ensin ylitti kuusi metriä, nosti tämän jälkeen olympiaennätykseen 610 ja lopulta uuteen maailmanennätykseen 625. 

Ruotsalainen tarvitsi lopulta kolme yritystä maailmanennätyksen rikkomiseen. Viimeisellä tullut onnistunut suoritus sai Pariisin Stade de Francen repeämään liitoksistaan. Myös Ruotsin kuningas Kaarle Kustaalta nähtiin tv-kuvissa raivokas tuuletus.

Vähän yli yökahden olivat vuorossa kosteat juhlat Ruotsin joukkueen majapaikassa. Kaarle Kustaa sekä Ruotsin toinen supertähti Sarah Sjöström olivat toivottamassa Duplantista tervetulleeksi. 

Duplantis nousi lavalle suihkuttamaan samppanjaa muiden päälle edesmenneen ruotsalaisartisti Aviciin Levels -kappaleen soidessa. Videon tilanteesta voit katsoa Sportbladetin jutusta.

Kaksi olympiakultaa Pariisissa voittanut Sjöström ja Duplantis halusivat ottaa yhteiskuvan, mutta seiväshyppääjällä ei ollut vielä omaa mitaliaan, sillä vasta tiistaina järjestetään palkintojenjakoseremonia.

Sjöström on matkustamassa tätä ennen pois Pariisista, joten hän lainasi toista mitaliaan yhteiskuvaa varten. Pian tämän jälkeen nälkäinen Duplantis sai syödäkseen KFC:n friteerattua kanaa. Ruotsalaisella oli ollut tiukka dieetti ennen olympiafinaalia.

24-vuotias Duplantis on nyt saavuttanut kaksi olympiakultaa, neljä maailmanmestaruutta (sisä- ja ulkoradat) sekä neljä Euroopan mestaruutta (sisä- ja ulkoradat). Hän on parantanut maailmanennätystä peräti yhdeksän kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat