Jack Blackin yhtyeen kiertue peruttiin – bändikaverin lavalla laukoma kommentti Trumpin salamurhayrityksestä herätti raivon

Tenacious D -yhtyeen kiertue peruttiin kohun vuoksi.

Yhdysvaltalainen rockduo Tenacious D, jonka muodostavat näyttelijä-muusikot Jack Black ja Kyle Gass, on ajautunut kohun silmään Gassin lavalla laukoman Trump-kommentin myötä. 

Tenacious D esiintyi sunnuntaina 14. heinäkuuta Australian Sydneyssä osana Spicy Meatball Tour -kiertuettaan. CNN:n mukaan konsertista kuvatulla somevideolla näkyy, että syntymäpäiväänsä viettäneelle Kyle Gassille tuodaan lavalle kakku samalla, kun Jack Black laulaa tälle onnittelulaulua.

Laulun päätteeksi Black kehottaa kollegaansa esittämään toiveen.

Älä missaa Trumpia ensi kerralla, Gass lausuu viitaten oletetusti päivää aiemmin tapahtuneeseen Donald Trumpin salamurhayritykseen.

Gassin kommentista repesi raivo, ja hänen ulostuloaan on ruodittu ja kritisoitu runsaasti muun muassa viestipalvelu X:ssä. Lisäksi muun muassa CNN ja The Guardian kertovat, että australialainen senaattori Ralph Babet vaati Gassin ja Blackin karkottamista Australiasta Gassin kommentin jälkeen. 

Kiertue peruttiin

Tenacious D:n oli määrä esiintyä tiistaina Newcastle Entertainment Centre -areenalla Australiassa, mutta yhtyeen promoottori tiedotti Instagramissa konsertin siirtyneen.

Nyt Jack Black on julkaissut Instagram-päivityksen, jossa hän kertoo peruuttavansa Tenacious D:n loppukiertueen kokonaan.

– Olin ällikällä lyöty siitä, mitä sunnuntain esityksessä sanottiin. En koskaan hyväksyisi vihapuhetta tai rohkaisisi poliittiseen väkivaltaan missään muodossa. Pitkän harkinnan jälkeen en enää pidä sopivana jatkaa Tenacious D:n kiertuetta, ja kaikki tulevaisuuden luovat suunnitelmat ovat nyt jäissä. Olen kiitollinen faneille heidän tuestaan ​​ja ymmärryksestään, Jack Black kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kyle Gass puolestaan pyysi sanojaan anteeksi tiistaina jakamassaan Instagram-postauksessa.

– Kommentti, jonka improvisoin lavalla Sydneyssä sunnuntai-iltana, oli todella sopimaton, vaarallinen ja kauhea virhe. En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa missään muodossa ketään kohtaan. Se, mitä tapahtui, oli tragedia, ja olen erittäin pahoillani vakavasta arvostelukyvyttömyydestäni. Pyydän syvästi anteeksi niiltä, ​​joille olen tuottanut pettymyksen, ja olen todella pahoillani aiheuttamastani tuskasta, Gass kirjoittaa Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Trump yritettiin salamurhata kampanjatilaisuudessa Pennsylvaniassa lauantaina. Trump oli tulituksen alkaessa ehtinyt puhua vasta muutaman minuutin. Luoti lävisti tämän korvan. 

Epäilty ampuja on kuollut. Ampumavälikohtauksessa kuoli lisäksi yksi tilaisuuteen osallistunut ihminen ja loukkaantui kaksi.

Lue myös:

    Uusimmat