Artturi Lehkonen onnistui juhlaottelussaan – Floridalle maistuva kotivoitto

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers on ottanut kotikaukalossaan voiton Washington Capitalsista maalein 3–2.

Florida avasi illan maalitilin toisen erän alkuvaiheilla, mutta päätyi pitämään kotikatsomoa jännityksessä ottelun viime minuuteille saakka. Washington onnistui tasoituksessa toisen erän lopulla ja nousemaan johtoon päätöserän puolivälissä.

Floridan ylivoimamaali viimeisen erän 17. minuutilla siivitti kuitenkin ottelun jatkoajalle, jossa ratkaisun tarjoili Floridan Gustav Forsling.

Päätöserän myöhäistasoitus kirjattiin Floridan suomalaiskipparille Aleksander Barkoville, joka NHL:n verkkosivujen mukaan ohjasi Carter Verhaeghen rannelaukauksen maaliin.

Ovetshkin saavutti hurjan ottelusaldon

Tasoitusmaalin tekijästä vaikutti olleen jonkin tasoista epäselvyyttä, sillä maali merkittiin alkujaan Verhaeghelle, ja Barkoville oli tuossa vaiheessa irtoamassa joukkuetoverin onnistumisesta syöttöpiste. Jonkin aikaa ottelun päättymisen jälkeen Barkovin ja Verhaeghen osat kuitenkin vaihtuivat päikseen.

Aleksandr Ovetshkinilta katkesi Floridaa vastaan kymmenen ottelun mittainen pisteputki. Lauantainen kohtaaminen oli venäläispelaajalle NHL-uran 1 400. ottelu. Hänestä tuli liigan 41. pelaaja, joka on saavuttanut kyseisen rajapyykin ja kymmenes, joka on onnistunut saavutuksessa yhden ja saman joukkueen paidassa.

Bertuzzin hattutemppu sinetöi voiton

Denverissä isäntäjoukkue Colorado Avalanche joutui taipumaan kanadalaisvieraidensa edessä.

Ottelu Toronto Maple Leafsia vastaan alkoi kotijoukkojen näkökulmasta vahvasti, sillä uransa 500. NHL-ottelua pelannut Artturi Lehkonen ohjasi kiekon maaliin jo ottelun kolmannella minuutilla.

Lehkosen osuma katsottavissa alapuolelta.

Noin yhdeksän minuuttia Lehkosen onnistumisen jälkeen Andrew Cogliano vei isännät jo 2–0-johtoon.

Tyler Bertuzzin onnistui kuitenkin kaventaa ylivoimalla pari minuuttia myöhemmin. Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Bertuzzi saatteli joukkueensa tasoihin ja noin kaksi minuuttia tämän jälkeen Mitchell Marnerin osuma vei vieraat 3–2-johtoon.

Alapuolella Mikko Rantasen tarkasta laukauksesta syntynyt 3–3-tasoitus.

Mikko Rantanen tasasi vielä tilit päätöserän alkupuolella, mutta Bertuzzin onnistui täydentää hattutemppunsa, kun erää oli pelattu päälle 17 minuuttia. Bertuzzi sinetöi ylivoimamaalillaan Toronton voiton ja loppulukemat 4–3.

Päätöserän tasoituksensa lisäksi Rantanen kirjautti syöttöpisteen Coglianon avauserän osumasta. Nathan MacKinnon puolestaan nappasi syöttöpisteen joka ikisestä Coloradon osumasta. Kolmen syöttöpisteen saldoon ylsi myös Toronton William Nylander, jonka lapa viuhui yhtä vaille jokaisessa joukkueensa maalissa.

Armialle syöttöpiste myöhäiskavennuksesta

New Jersey Devils isännöi Kanadan puolelta saapunutta Montreal Canadiensia, josta paholaispartio otti voiton maalein 4–3. Tappio oli Montrealille viides peräjälkeen, ja tappioputki on NHL:n verkkosivujen mukaan seuran pisin tällä kaudella.

Montrealin paidassa pelaava suomalaishyökkääjä Joel Armia nappasi syöttöpisteen Nick Suzukin ottelun viime minuuteilla tekemästä kavennuksesta.