Testissä Xiaomi Redmi S2: Kookas ja halpa älypuhelin hyvällä etukameralla

Julkaistu 05.07.2018 10:15
Toimittajan kuva

Markus Lehtiniitty

markus.lehtiniitty@mobiili.fi

@mlehtiniitty

Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuvan Xiaomin älypuhelimista tällä kertaa testiimme on päätynyt yksi uusimmista edullisemmista vaihtoehdoista, Redmi S2.

Redmi S2 on edullisesta hinnastaan huolimatta varustettu kookkaalla 5,99 tuuman näytöllä, kaksoiskameralla ja hintaansa nähden hyvällä tekniikalla. Erityisesti puhelimessa on panostettu etukameraan.

Redmi S2:n testiimme toimitti kansainvälinen GearBest-verkkokauppa, josta Redmi S2 on tämän artikkelin julkaisuhetkellä tilattavissa 140,16 euron tarjoushintaan.

Xiaomi Redmi S2:n tekniset tiedot

  • 5,99 tuuman IPS LCD -näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 1440×720 pikselillä
  • Sormenjälkilukija takana
  • Takakamera 12 + 5 megapikseliä
  • Etukamera 16 megapikseliä
  • Qualcomm Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri
  • 3 gigatavua RAM-käyttömuistia
  • 32 gigatavua tallennusmuistia ja erillinen microSD-muistikorttipaikka
  • Kaksi SIM-korttipaikkaa
  • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
  • Wi-Fi / Bluetooth 4.2 / infrapunalähetin -yhteydet
  • GPS / GLONASS / BDS -paikannus
  • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
  • Micro-USB- ja 3,5 mm -liitännät
  • 3 080 milliampeeritunnin akku
  • Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmäversio + MIUI 9.5 -käyttöliittymä

Kookas näyttö ja rakenne muovia

Redmi S2:ssa on 5,99 tuuman näyttö modernilla 18:9-kuvasuhteella. Näytönreunukset eivät ole kovin pienet, ja lopputuloksena Redmi S2:sta on syntynyt myös varsin kookkaalta kädessä tuntuva älypuhelin.

Näytön tarkkuus on vain 1440×720 pikseliä, eli 269 pikseliä tuumaa kohti. Tarkkuutta voidaan pitää vain tyydyttävänä nykypäivänä, ja hieman parannettavaa näytössä olisi myös katselukulmissa ja kirkkaudessa. Luettavuus auringonvalossa jää selvästi huippuluokan näytöistä. Parasta näytössä on sen suuri koko.

Vaikka äkkiseltään kuvissa Redmi S2 voi näyttää myös metalliselta, on sen kuorirakenne kuitenkin muovia. Takana ylä- ja alareunoja kiertävät kiiltävät feikkiantennijuovat. Muovisen rakenteen takia Redmi S2:n laatutuntuma ei yllä metallisten verrokkiensa tasolle. Rakenne myös hieman natisee puristettaessa.

Takaa Redmi S2:sta löytyy kaksoiskameran lisäksi myös sormenjälkilukija, joka toimii hyvin – sekä nopeus että toimintavarmuus ovat erityisesti puhelimen hintaluokka huomioiden erinomaista tasoa. Ainoa pieni heikkous on lukijan sijoittaminen kookkaassa puhelimessa kenties hieman liian ylös, jolloin sormea joutuu välillä kurottelemaan lukijalle yltämiseksi.

Redmi S2 on muovia, vaikka kuvissa alumiinirakenteiselta näyttääkin.

Takakamera ulkonee hieman Redmi S2:n muusta takapinnasta.

”Antennijuovat” ovat vain luomassa näköä muovirakenteisessa puhelimessa.

Pohjassa ovat kaiutin ja Micro-USB-liitäntä, ylhäältä löytyvät 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä infrapunalähetin.

Asiallista tekniikkaa

Ilahduttavin seikka Redmi S2:ssa on suorituskyky. Kaikki toimii nopeasti ja ilman viiveitä.

Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiirissä riittää hyvin vääntöä peruskäyttöön, ja matala näyttötarkkuus avittaa myös pelikäytössä piiriä yltämään sutjakkaan toimintaan.

RAM-käyttömuistia Redmi S2:ssa on riittävät 3 gigatavua ja sisäinen tallennusmuisti on 32 gigatavua. Lisäksi tallennustilaa voi laajentaa muistikortille, jolle on oma erillinen paikkansa kahden SIM-korttipaikan lisäksi.

Akunkesto Redmi S2:ssa on keskivertoa parempi – vähäisemmällä käytöllä akun saa kestämään kaksikin päivää ja yhden päivän melko aktiivisellakin käytöllä akussa on vielä illalla virtaa jopa 30-40 prosenttia. Kalliimmista älypuhelimista tuttu pikalataus Redmi S2:sta puuttuu. Liitäntänä Redmi S2:ssa on vanha Micro-USB eikä tukea nopealle pikalataukselle ole.

Testissämme ollut Redmi S2:n globaali versio tukee Suomen 4G-taajuuksia laajasti (800, 1 800, 2 100 ja 2 600 megahertsin taajuudet). Tässä suhteessa toimivuus Suomessa on siis hyvä. Lisäksi tätä nykyä Xiaomin puhelimissa on valmiina myös suomen kieli, joten kummatkin aiemmin historiassa keskeiset syyt jättää kiinalaisvalmistajan puhelin hankkimatta eivät koske enää Redmi S2:ta.

Edullisemmista älypuhelimista puuttuvia ominaisuuksia ovat usein pelien liikeseurannassa tärkeä gyroskooppi sekä lähimaksamisessa käytettävä NFC-yhteys. Näistä Redmi S2:sta puuttuu NFC-lähiyhteys, mutta gyroskooppi puhelimesta löytyy. Lisäksi ekstraominaisuutena Redmi S2:ssa on puhelimen yläpäässä infrapunalähetin kauko-ohjainkäyttöön.

Redmi S2 on ohjelmistoltaan kiitettävästi ajan tasalla. Artikkelin julkaisuhetkellä heinäkuun alussa Redmi S2:ssa oli tuorein Android-versio 8.1.0 Oreo ja 1. toukokuuta päivätyt tietoturvakorjaukset.

Redmi S2:n kaksoiskamerassa yhdistyy 12 ja 5 megapikselin kamerat.

Kamerat ovat yksi Redmi S2:n vahvuus hintaluokassaan. Kaksoiskamera takana tuottaa hyvää jälkeä kokonaisuutena. Toinen 5 megapikselin kamera on 12 megapikselin pääkameran rinnalla tuomassa kuviin mukaan syvyysinformaatiota ja auttamassa lähinnä muotokuvatilassa.

Etukamera on jopa ihan huippuluokkaa. Selfie-kuvaukseen on ilmiselvästi päätetty Redmi S2:ssa panostaa. Etukameralle on myös oma LED-kuvausvalonsa.

Alta löytyy muutamia Redmi S2:lla kuvattuja esimerkkikuvia.

Selfie Xiaomi Redmi S2:n etukameralla.

Yhteenveto: Järkivaihtoehto budjettiluokassa

Redmi S2:n paras puoli on suorituskyky suhteessa hintaan. Kookkaat näytönreunukset ja muovinen rakenne puolestaan muistuttavat minkä hintaisesta älypuhelimesta on kyse.

Kokonaisuutena Redmi S2 on yksi hyvä vaihtoehto, jos etsii edullista älypuhelinta kookkaalla näytöllä. Redmi S2:ta voisi kuvailla järkivaihtoehdoksi, jossa on perusasiat kunnossa ja edullinen hintalappu.

Hintaluokassaan hyvän suorituskyvyn lisäksi laadukkaat kamerat, erityisesti etukamera, ovat Redmi S2:n vahvuuksia.

Redmi S2 on saatavilla kansainvälisestä GearBest-verkkokaupasta 140,16 euron tarjoushintaan.

Tuoreimmat aiheesta

Digi