Asiantuntijalta kovaa kritiikkiä Sebastien Ogierille

Keski-Euroopassa tapahtumarikas MM-ralli – asiantuntijat analysoivat tähtien otteet 6:06
Keski-Euroopassa tapahtumarikas MM-ralli – asiantuntijat analysoivat tähtikuljettajien otteet.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Ketomaa kritisoi painokkaasti Toyotan Sebastien Ogierin viimeaikaisia suorituksia.

Ogier oli läpi rallin vahvassa vauhdissa, mutta sunnuntaina ranskalaismestari sortui isoon ajovirheeseen ja ralli päättyi keskeytykseen. Ulosajon myötä Ogier menetti lauantain ehdolliset MM-pisteet, mikä hankaloitti Toyotan taistelua valmistajien maailmanmestaruudesta.

40-vuotiaan Ogierin suoritukset ovat viime viikkoina olleet ailahtelevia. Ogier on väläyttänyt huippuvauhtiaan, mutta kolikon kääntöpuolena hän on sortunut jättimäisiin virheisiin, jotka ovat maksaneet paljon tärkeitä MM-pisteitä.

Keski-Euroopan MM-ralli oli jo kolmas perättäinen kilpailu, jossa Ogier on tehnyt ison virheen. MTV Urheilun asiantuntija Jari Ketomaa antaa kahdeksankertaiselle mestarille kovaa kritiikkiä.

– Onhan nämä olleet huonoja – nämä viimeiset kolme rallia. Kieltämättä virheitä on tullut todella paljon. Spoileri olisi voinut lähteä tässä rallissa jo ensimmäisessä ulosajossa perjantaiaamuna. Ei olisi tarvinnut mennä kuin viisi senttiä pidemmälle, niin sinulla ei olisi ollut koko perjantaipäivänä takaspoileria. Sitten hän olisi ollut monta minuuttia perässä. Niitä pikkuvirheitä, ja välillä aika isojakin, on tullut tosi paljon. Ne pitää jäädä pois. En tiedä, miten hän itse sen käsittelee, Ketomaa kritisoi.

Kartanlukijauransa Chilen MM-rallin jälkeen lopettanut Janne Ferm on Ketomaan kanssa samoilla linjoilla.

– Yliajamista on ollut nyt muutaman kerran, Ferm komppaa.

Joulukuussa 41 vuotta täyttävän Ogierin tulevaisuus rallin MM-sarjassa on vielä hämärän peitossa. Ketomaa uskoo, että Ogierilla riittää vielä nälkää ajamiseen.

– Olen aika vakuuttunut, ettei nämä jää Ogierin viimeisiksi ralleiksi missään nimessä. Uskon, että hänet nähdään vielä ralliautossa. Miten paljon hän ajaa? Se on eri asia. Vauhti on huippuhyvää.

Miten muut rallikuskit suoriutuivat Keski-Euroopan MM-rallista? Katso asiantuntijoiden analyysit pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat