Toyotan tyly päätös sai kuskin puhkeamaan kukkaan – "Se oli vaikea hetki minulle"

Takamoto Katsuta käänsi hyllytyksensä komeasti voitoksi – ”Palasin vahvempana” 1:38
Takamoto Katsuta käänsi Chilen MM-rallin hyllytyksensä komeasti voitoksi Keski-Euroopan MM-rallissa.

Toyotan Takamoto Katsuta palasi yhden huilatun MM-rallin jälkeen hienosti tositoimiin, kun hän ajoi Keski-Euroopan MM-rallissa neljänneksi ja poimi sunnuntain osalta täyden pistepotin.

Toyota teki Chilen MM-rallin alla todella kovan ratkaisun, kun se sysäsi koko kauden ajaneen Katsutan syrjään ja suomalaislupaus Sami Pajari otti hänen paikkansa Chilessä. Tuolloin Toyota kertoi antavansa ratkaisun myötä ailahdellen esiintyneelle Katsutalle aikaa huilata ja hakea virettään virkistävän lepotauon myötä.

Katsuta palasi normaalisti Toyotan ohjaksiin Keski-Euroopassa ja tauko näytti tehneen japanilaiselle hyvää. Katsuta ajoi läpi rallin takuuvarmasti, mutta sunnuntaina japanilainen veti hihastaan todellisen ässän.

Katsuta oli koko sunnuntain nopein ja nappasi päivän osalta täyden pistepotin ajamalla vielä Power Stagenkin voittoon.

Vaikka näin jälkeenpäin ajateltuna Toyota osui kovalla päätöksellään kultasuoneen, oli syyskuun hyllytyspäätös Katsutalle kova pala purtavaksi.

– Se oli vaikea hetki minulle. Asiat voivat tapahtua yllättäen – tämä on kovaa moottoriurheilua. Jatkoimme silti kovaa työntekoa. Emme koskaan luovuta, vaan painamme eteenpäin, Katsuta kertoo.

Katsuta ei kuitenkaan jäänyt tilanteessa yksin, vaan sai tukea niin tallilta kuin kilpatovereiltaan.

– Sain tallilta paljon tukea. Jopa tallin ulkopuoliset kuljettajakaverini tukivat minua. Tämä toimi hyvin. Arvostan suuresti, kuinka he tukivat minua. Sen takia palasin vahvempana, Katsuta hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat