Sytkäri-episodi keskeytti jättiottelun – Real Madridin ja Atletico Madridin yhteenotto oli karata käsistä

Madridin derby keskeytyi: Real Madridin tähtimaalivahti sai sytkäreitä niskaansa 5:13

Espanjan La Ligassa kauden ensimmäinen Madridin paikallisottelu Atletico Madridin ja Real Madridin välillä päättyi 1–1-tasapeliin. Kuumana kiehunut ottelu jouduttiin kertaalleen myös keskeyttämään.

Pelikellossa oli jäljellä reilut 20 minuuttia, kun Real-vahti Thibaut Courtois viittilöi saaneensa tavaraa niskaan. Tarkempi tarkastelu paljasti katsomosta Courtoisia kohti lentäneet sytkärit.

Tilannetta edelsi Eder Militaon iskemä maali ja tv-kuvissa näkyneet Courtoisin avoimet tuuletukset Atletico-fanien suuntaan. Taustalla vaikuttaa myös maalivahdin historia seurassa: Courtois torjui Atleticossa vuosina 2011-2014 ennen siirtymistään Chelseaan, josta matka jatkui vuonna 2018 Real Madridiin.

Ottelu keskeytettiin sytkäri-episodin yhteydessä lähes 20 minuutiksi samalla kun Atleticon johtaavat pelaajat ja päävalmentaja Diego Simeone kävivät rauhoittelemassa kierroksilla käyneitä kotijoukkueen kannattajia.

Maalikooste: Atlético Madrid - Real Madrid 3:43
Maalikooste: Atleticon viime hetken tasoitus sytytti kotiyleisön – Real Madrid tuupertui tasapeliin

Atleticon painostus palkittiin lisäajan viidennellä minuutilla, kun Angel Correa karkasi paitsion rajamailta läpi ja viimeisteli taitavasti tasoituksen.

Erotuomari Mateo Busquets Ferrerillä oli täysi työ pitää ottelu jotenkuten näpeissään. Lisäajalla Atleticon Marcos Llorente katseli VAR-tarkastuksen jälkeen punaista korttia taklattuaan Real-puolustaja Fran Garciaa.

Sarjakärki Barcelonan hävittyä oman ottelunsa kierroksella Real pääsi tasapelillä Barcelonasta kolmen pisteen päähän. Atletico jatkaa kolmantena viiden pisteen päässä Barcelonasta.