Auto syöksyi sojottamaan Iin turbiiniliikenneympyrään – kuva

Iissä Pohjois-Pohjanmaalla on sattunut erikoinen liikenneonnettomuus, jossa ilmeisesti päihtynyt kuski oli ajanut päin liikenneympyrää näyttävin seurauksin. 

Auto oli syöksynyt Iissä Ouluntien ja Alarannantien risteyksen liikenneympyrään niin vauhdikkaasti, että se oli päätynyt sojottamaan sen keskelle nokka maata kuopien ja peräpää ilmassa keikkuen.

Kuvan ilmestyksestä napannut MTV Uutisten avustaja kertoo, että hänen ajaessaan paikan ohi autossa oli vielä ovi auki ja kuski oli ilmeisesti vielä autossa sisällä. Pelastusviranomaiset ja poliisi eivät olleet vielä saapuneet paikalle.

Oulun johtokeskuksesta kerrotaan, että tapauksesta on laadittu rikosilmoitus, jonka nimikkeet ovat törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.  

IL: Kuski kömpi autosta itse

Iltalehden tietojen perusteella onnettomuus oli tapahtunut iltapäivällä puoli neljän jälkeen. Lehden silminnäkijän mukaan keski-ikäinen kuski oli kömpinyt itse ulos autosta.

– Kuski ajoi keskiympyrän kivetyksen päälle, todennäköisesti aika kovalla nopeudella, Oulun johtokeskuksesta kerrottiin Iltalehdelle.

Kukaan ei poliisin mukaan loukkaantunut kolarissa.

Turbiinitaidetta

Kerta ei ole ensimmäinen, kun kyseinen liikenneympyrä on joutunut onnettomuuden tapahtumapaikaksi.

Kaleva uutisoi vuonna 2013 ympyrään ajaneesta autosta, jonka kuljettajaa epäiltiin häntäkin törkeästä rattijuopumuksesta. Liikenneympyrään suistunutta autoa ihmeteltiin tuolloin paikkakunnalla muutaman päivän ajan.

Iin liikenneympyrä on itsessäänkin nähtävyys, sillä sen keskellä on koristeena voimalaitoksen turbiini.

Juttua korjattu 24.9.2024. Toisin kuin jutussa alun perin sanottiin, MTV:n avustajan ajaessa turmapaikan ohi kuski oli vielä autossa sisällä eikä pelastushenkilökunta tai poliisi olleet tulleet paikalle.

Lue myös:

    Uusimmat