Auttoiko Aarnio toimittamaan eliittiprostituoituja arabimaihin? Ex-poliisipomon vastaus muuttui käräjiltä: "Minua ja vaimoani kohtaan oli väkivallan uhkaa"

Aarnio Jari
Lehtikuva
Julkaistu 30.01.2018 14:23

MTV UUTISET–STT

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio kertoi Helsingin hovioikeudessa, että häneen ja hänen vaimoonsa kohdistui käräjäkäsittelyn aikana väkivallan uhkaa. Aarnio sanoi myös, että hän joutui kiristysyrityksen kohteeksi.

Aarnion mukaan kiristys alkoi hieman sen jälkeen, kun hän oli kertonut oikeudessa saaneensa ylimääräisen käteisvarallisuutensa suomalaiselta miljonääriliikemieheltä Veiko-nimisen virolaismiehen välittämänä.

Aarnio sanoi, että hänen asianajajansa Riitta Leppiniemen toimistolle tuli Veiko-niminen mies, joka vaati häneltä rahaa hiljaisuutta vastaan. Kun Aarnio ei suostunut vaateisiin, meni mies Aarnion mukaan jutun tutkinnanjohtajan Jukka Haaviston puheille.

Käräjäoikeus kuuli sittemmin erästä Veikoa Aarnion huume- ja virkarikosjutun käräjillä, mutta käräjäoikeus ei pitänyt tuomiossa tämän kertomuksia Aarniosta uskottavana.

Aarnion mukaan häneen ja hänen vaimoonsa kohdistui myös väkivallan uhkaa.

– Oli tällainen kova suunnitelma minua ja vaimoani kohtaan. Tämä ei sitten toteutunut, vaan siihen päästiin väliin, Aarnio kertoi avaamatta asian yksityiskohtia enemmän.

Auttoiko toimittamaan eliittiprostituoituja arabimaihin?

Aarnio alkoi avautua häneen kohdistuneesta uhasta, kun syyttäjä kyseli eliittiprostituoitujen viemisestä arabimaihin. Aarnio sanoi käräjillä, että hän olisi auttanut miljonääriliikemiestä tämän bisneksissä, joihin liittyi muun muassa eliittiprostituoitujen toimittamista arabimaihin.

Hovioikeudessa Aarnio muutti hieman aiempaa lausuntoaan asiasta.

– Sitä en tiedä, oliko kyse näistä naisbisneksistä vai tapasiko hän sheikkejä muuten. Joka tapauksessa neuvoin häntä hieman, kun hän tapasi näitä (Muammar) Gaddafin porukoita.

Aarnion mukaan miljonääriliikemiehen naisbisnekset olivat tulleet tietoon jo aiemmin kotimaisista ympyröistä.

– Miljonääriliikemiehellä oli osuus siinä, kun naisia toimitettiin valtion johdolle tai valtion vieraille, Aarnio kertoi avaamatta tätäkään kokonaisuutta tarkemmin.

Käräjäoikeus tuomitsi Aarnion kymmenen vuoden vankeuteen törkeistä huume- ja virkarikoksista. Jo ennen tätä Aarniolla oli kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiön haarasta. Oikeuden mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli Trevoc-seurantalaiteyhtiössä ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. 

2:02img

2:20img

4:00img

6:10img

Tuoreimmat aiheesta

Jari Aarnio