Avausottelussa tyrmätty HPK hurjana siirtomarkkinoilla – nyt haaviin tarttui SM-liigasta tuttu taituri

Liigaviikko: HPK:sta kriisipuhetta jo avausottelun jälkeen – "Noin paljon perässä, se on harvinaista" 2:28
Liigaviikko: HPK:sta kriisipuhetta jo avausottelun jälkeen – "Noin paljon perässä, se on harvinaista"

SM-liigassa pelaava HPK on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen ruotsalaishyökkääjä Adam Brodeckin kanssa.

29-vuotias Brodecki edusti viime kaudella SHL:ssä peräti kolmea seuraa. Växjössä, Frölundassa ja Luulajassa kertyi lopulta 27 ottelua tehoin 3+5.

SM-liiga on oikealta ampuvalle Brodeckille jo entuudestaan tuttu sarja, sillä hän pelasi kaudella 2021-22 JYPissä. Hän teki 52 ottelussa 28 (15+13) tehopistettä.

SHL:ssä Brodecki on pelannut uransa aikana 361 ottelua. Suomen ja Ruotsin lisäksi kokemusta on kertynyt myös Tshekin pääsarjasta.

HPK on ollut SM-liigakauden avausviikolla aktiivinen siirtomarkkinoilla. Tiistaina avausottelunsa tylysti Jukureille 3–7 hävinnyt HPK teki torstaina sopimuksen ruotsalaispuolustaja Anton Myllärin kanssa. Lisäksi puolustaja Roni Allén teki tällä viikolla yhden kuukauden mittaisen sopimuksen HPK:n kanssa. 

Adam on taitava ja fiksu pelaaja. Hänen vahvuutensa ovat hyökkäyspelissä, erityisesti hän on hyvä syöttämään ja luo paikkoja. Saimme nyt tuotua kaksi kokenutta ja laadukasta pelaajaa vahvistamaan joukkuetta ja olen tyytyväinen, että pystyimme tekemään nämä hankinnat jo tässä vaiheessa kautta, HPK:n jääkiekkojohtaja Erkki Rajamäki kertoo seuran tiedotteessa viitaten samalla Myllärin tuoreeseen sopimukseen.

HPK on ennakkoasetelmissa laskettu sarjan häntäpäähän, eikä avausottelun murskatappio ainakaan nostanut hämeenlinnalaisten osakkeita. Liigakarsinnat palasivat täksi kaudeksi SM-liigaan, mikä asettaa häntäpään seuroillekin painetta kauden edetessä.

HPK:n toimitusjohtaja Kaj Källarssonin mukaan seura halusi vahvistaa joukkuettaan jo kauden alkumetreillä, jottei se valahtaisi sarjataulukon pohjille.

Olemme asettaneet selkeät menestystavoitteet tälle kaudelle. Tähän liittyen teimme strategisen päätöksen vahvistaaksemme joukkuettamme kahdella pelaajahankinnalla. Koimme tärkeäksi, että pystymme parantamaan kilpailukykyämme heti runkosarjan alussa, Källarsson toteaa.

HPK:n kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla, kun Vaasan Sport saapuu Hämeenlinnaan.

Lue myös:

    Uusimmat