Henri Jokiharju tälläsi, Buffalo vei Floridaa – Erik Haulalla tehoilta NHL:ssä

Näin lähtee Henri Jokiharjun tälli – tyylikäs maali Floridan nuottaan 0:38
Näin lähtee Henri Jokiharjun tälli – tyylikäs maali Floridan nuottaan (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Buffalo Sabres voitti kotihallissaan hallitsevan mestarin Florida Panthersin lukemin 5–2.

Buffalon kolmannesta maalista vastasi toisessa erässä suomalaispuolustaja Henri Jokiharju, joka laukoi kiekon maaliin suoraan pakkiparinsa Rasmus Dahlinin syötöstä.

Ukko-Pekka Luukkonen seurasi peliä vaihtoaitiosta, kun Buffalon maalilla vahtivuorossa oli kanadalainen Devon Levi.

Floridan suomalaispelaajat jäivät pelissä pisteittä. Floridan kapteeni Aleksander Barkov oli pelistä sivussa, koska hän loukkaantui ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lauantaina Florida kertoi Barkovin olevan alavartalovamman vuoksi poissa peleistä 2–3 viikkoa. Hänen arvioidaan kuitenkin toipuvan marraskuun alussa Tampereella pelattaviin NHL:n Global Series -peleihin mennessä.

Suomalaisille syöttöpisteitä

New Jersey Devilsin hyökkääjällä Erik Haulalla oli tehokas ilta, kun New Jersey haki vierasvoiton Washington Capitalsista maalein 5–3. Haula syötti New Jerseyn maaleista kolme.

Liigan tuorein joukkue Utah Hockey Club taas otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti vieraissa New York Rangersin jatkoajalla maalein 6–5.

Myös New Yorkissa suomalaiset pääsivät syöttöpisteille, kun Matias Maccelli syötti Utahin 4–2-osuman ja Kaapo Kakko New Yorkin tasoitusmaalin 5–5.

Utahin puolustaja Juuso Välimäki pelasi ottelussa vajaat 18 minuuttia ja blokkasi kaksi laukausta.

Peliä Tampa Bayssa lykättiin

Detroit Red Wings otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun se päihitti Nashville Predatorsin 3–0. Nashvillen maalilla Juuse Saros torjui 19 kertaa ja päästi selkänsä taakse kaksi maalia. Viimeisen osuman Detroit löi tyhjään maaliin.

Detroitin paidassa puolustaja Olli Määttä pelasi noin 15 minuuttia.

Alkuperäisen otteluohjelman mukaan myös Carolina Hurricanesin ja Tampa Bay Lightningin oli tarkoitus pelata Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. Ottelua kuitenkin lykättiin, koska Tampa Bayn alueella toivutaan yhä Milton-hurrikaanin tuhoista.

Caulfield taas maalinteossa

Montreal Canadiens vei illan kanadalaisjoukkueiden taistelussa voiton Ottawa Senatorsista 4–1.

Illan ehdoton tähti Montrealissa oli kotijoukkueen Cole Caulfield, joka teki kaksi maalia. Caulfield on onnistunut maalinteossa myös kahdessa aiemmassa ottelussa.

Kaksi pistettä Montrealissa teki Suomenkin kentiltä tuttu Juraj Slafkovsky, joka syötti kaksi maalia. Nuori slovakialainen pelasi ennen NHL:ään siirtymistään Liigaa TPS:ssä.

Montrealin Joel Armia ja Oliver Kapanen jäivät pisteittä. Armia sai peliaikaa noin 15 minuuttia ja Kapanen noin 14.

Toronto Maple Leafs voitti Pittsburgh Penguinsin kotonaan 4–2. Toronton William Nylander teki kaksi maalia ja Pittsburghin Jevgeni Malkin syötti kaksi maalia. Pisteiden myötä Malkinista tuli Penguinsin mukaan NHL:n kolmanneksi tehokkain aktiivipelaaja. Hänen edellään ovat Washington Capitalsin Alexandr Ovetshkin ja joukkuekaveri Sidney Crosby Pittsburghista.

Pittsburgin maalilla Joel Blomqvist torjui yhteensä 29 kertaa. Muita suomalaisia pelissä ei kentällä nähty.