Belgian GP:n aika-ajon lehdistötilaisuus: Hamiltonilla parempi fiilis kuin koskaan

Formula ykkösten Belgian GP:n aika-ajon lehdistötilaisuudessa paikalla paalupaikkamies Lewis Hamilton (LH), kakkosruutuun ajanut Felipe Massa (FM) sekä kolmosruutuun ajanut Heikki Kovalainen (HK).

Kysymys: Lewis, hymysi varmaan kertoo paalukierroksesi täydellisyydestä?

LH: Tämä on ollut minulle mahtava päivä. Olin hyvin tyytyväinen kaikkiin aikakierroksiini. On tyydyttävää, kun voi tehdä oman kierroksensa ja palata sen jälkeen varikolle seuraamaan muiden kierroksia. Päivä sujui tallin ja minun osalta virheettömästi. Tein neljä mahtavaa kierrosta. Renkaani lukitsi ykkösmutkassa aika-ajon päätösosion molemmilla kierroksilla. Onnistuin kuitenkin pitämään kierroksen kasassa ja olen erittäin, erittäin tyytyväinen siihen, miten loppukierros sujui.

Kysymys: Lewis, paljon päätöksiä säätilan ja renkaiden kanssa tänä viikonloppuna?

LH: Ei minun osaltani. Päätin valita kovemmat renkaat aika-ajon toiselle osiolle. Pehmeämpi rengas on paljon parempi ja kaikki muut valitsivat pehmeämmät. Olin näin ollen erittäin tyytyväinen vauhtiini ottaen huomioon rengasvalintani.

Kysymys: Lewis, sinulla meni rengas lukkoon tiukassa mutkassa. Samanlaista on nähty ennenkin tällä kaudella. Pitäisikö siitä puhua?

LH: Ei. Se on yksi autoni piirteistä. Ehkä auto on siksi nopea. Onnistuin renkaan lukitsemisesta huolimatta. Tallin ilmapiiri tuntuu minusta hyvältä sekä tehtaalla että täällä radalla. Tallin tekemä työ kuvastuu tuloksissamme.

Kysymys: Felipe, kakkosruutu on hyvä lähtöpaikka?

FM: Minun aika-ajokierrokseni oli mahtava. Se onnistui lähes täydellisesti, muttei riittänyt. Joskus mahtavasta kierroksesta huolimatta jotain puuttuu. McLaren esitti aika-ajossa meitä parempaa suorituskykyä. Meidän täytyy ymmärtää syy siihen, sillä automme oli hyvä eilisissä harjoituksissa ja minä tein aika-ajossa hyvän kierroksen, mutta se ei riittänyt.

Kysymys: Felipe, viittaatko siihen, että aika-ajoon lähdettäessä Ferrari oli tasavahva McLarenin kanssa?

FM: Emme tietenkään tiedä heidän polttoainemääräänsä, mutta mielestäni he olivat meitä nopeampia kaikilla kolmella aika-ajo-osiolla, joten se on merkki siitä, että he ovat vahvoja täällä. Kisa on kuitenkin pitkä. Eturivin lähtöpaikka on aina tärkeä.

Kysymys: Felipe, miltä auto tuntuu Span nopeissa mutkissa?

FM: Auto on OK. Sen tasapaino on hyvä. Vauhtia täytyy vain löytää lisää pari kymmenystä, jotta yllämme kärkeen. Tänään se ei ollut mahdollista, mutta toivottavasti huomenna näemme toisenlaisen tilanteen. Se riippuu radasta ja olosuhteista. Meidän täytyy tehdä kaikkemme huomisen vahvan vauhdin eteen.

Kysymys, Heikki, kerro aika-ajostasi?

HK: Viikonloppu on sujunut hyvin. Auton kanssa ei ole esiintynyt mitään isoja ongelmia. Olemme muokanneet sitä vähä vähältä yrittäen näin parantaa vauhtia. Kaikki aika-ajo-osiot sujuivat osaltani suoraviivaisesti. Vauhti ei riittänyt tämän ylemmäksi, mutta kisa on vasta huomenna, joten katsotaan, pystytäänkö silloin hieman parempaan.

Kysymys, Heikki, miltä aika-ajokierroksesi tuntui?

Se oli OK. Ei isoja ongelmia. Menetin hieman aikaa keskimmäisellä sektorilla. En tiedä tarkalleen, missä mutkassa. Sellaista on elämä.

Kysymys: Lewis, Valencian ja Span ratojen välillä on suuri ero kuten myös sinun fyysisen kuntosi välillä näissä kisoissa?

LH: Valencian jälkeen tiesimme, että meillä on työtä tehtävänä. Tänne tullessani oloni oli parempi kuin koskaan. Oloni autossa on mukavampi ja mukavampi. Valmistautuminen meni fantastisesti. Kuten näette, olen riemastunut ja on vaikeaa olla hymyilemättä koko ajan. Huominen on haastava päivä kaikille, mutta meillä on sellainen vauhti ja kokonaispaketti, että meitä on vaikea päihittää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat