Hamilton ei toivo päätökseltä liikoja

McLarenin Lewis Hamilton vakuutti maanantaina ajaneensa sääntöjenmukaisesti syyskuun 7. päivänä Belgian GP:ssä.

Hamilton ei kuitenkaan laske sen varaan, että Kansainvälisen autoliiton FIA:n vetoomusistuin peruisi hänen Belgian GP:n jälkeen saamansa 25 sekunnin aikarangaistuksen.

- Tällä hetkellä näen tilanteen siten, että olen yhden pisteen johdossa. Menen kohti seuraavaa kisaa siitä lähtökohdasta, Hamilton kommentoi maanantaina.

Mikäli Hamilton nostettaisiin takaisin Belgian GP:n voittajaksi, kasvaisi hänen MM-johtonsa 7 pisteen suuruiseksi.

- Tulin tänne siinä toivossa, että tuomarit näkevät totuuden ja ymmärtävät, että olen kilpa-ajaja, joka pyrkii erinomaisuuteen, Hamilton kommentoi puheenvuoroaan vetoomusistuimessa.

Hamiltonin rangaistus johtui siitä, että hän suoritti ohituksen Kimi Räikkösestä liian pian shikaanin oikaisemisen jälkeen. FIA tarkensi sittemmin sääntöä siten, että oikaisun jälkeen pitää odottaa yksi mutka ennen kuin saa ohittaa.

- Kuulin tästä säännöstä vasta Monzassa, Hamilton korosti.

Hamiltonin puolustus vetosi vahvasti siihen, että kilpailunjohtaja Charlie Whiting oli alun perin pitänyt ohitusta sääntöjenmukaisena.

- Tiedän tallin keskustelleen Charlien kanssa. Minä olisin antanut johtopaikan takaisin, jos minun olisi käsketty tekemään niin. On harmillista, että meille kerrottiin tilanteen olevan OK, Hamilton sanoi vetoomusistuimen viidelle tuomarille.

Vetoomusistuimen päätös on luvassa tiistaina.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat