Bess antaa Suomen pisteet Euroviisujen finaalissa

Bess antaa Suomen pisteet Euroviisujen finaalissa 13. toukokuuta. 

Historian 67. Eurovision laulukilpailu järjestetään tänä vuonna Britannian Liverpoolissa 13. toukokuuta. Suomen pisteet viisufinaalissa antaa viime vuoden Uuden Musiikin Kilpailussa menestynyt Bess eli Essi Launimo.

– Tää on aivan superihana juttu ja iso kunnia saada jakaa Suomen pisteet tänä vuonna! Bess kommentoi UMK:n Instagram-tilillä.

– Mun ja Euroviisujen romanssi kukoistaa edelleen eikä Käärijän meininki saa sitä roihua ainakaan laantumaan. Tulee kokonaisuudessaan upeet ja jännittävät viisut, can’t wait!

Euroviisujen järjestäjämaaksi valikoitui viime vuoden viisujen kakkoseksi yltänyt Britannia, sillä viisut voittaneessa Ukrainassa käydään Venäjän hyökkäyssotaa. Venäjä ei saa osallistua sodan takia kilpailuun.

Suomea edustaa Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen, joka esiintyy viisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 9. toukokuuta. Semifinaalissa on mukana 15 maata, ja Käärijän vuoro on ryhmän viimeisenä.

Finaaliin pääsee 10 eniten pisteitä saanutta suoritusta kummastakin semifinaalista, joista jälkimmäisen vuoro on torstaina 11. toukokuuta. Suomen semifinaalissa on mukana myös Ruotsin Loreen. Vuonna 2012 Euroviisut voittanut Loreen on ennakkosuosikki myös Liverpoolissa Tattoo-kappaleellaan.

Loreen kertoo tulevista Euroviisuista, mitä mieltä hän on Käärijästä ja suhteestaan Suomeen – katso erikoishaastattelu tästä 11:08

Lue myös:

    Uusimmat