Bidenit tapasivat kuningatar Elisabetin teehetken merkeissä kesällä 2021 – tätä asiaa monarkki ei antanut Yhdysvaltain presidentin tehdä

Kuningatar Elisabet on kuollut 14:39
Näin kuningatar Elisabetin kuolemasta uutisoitiin 8. syyskuuta 2022.

Jill Biden muistelee uutuuskirjassa hänen, Joe Bidenin ja kuningatar Elisabetin teehetkeä.

Tammikuun 18. päivä julkaistiin kuninkaalliskirjailija Robert Hardmanin uusi teos The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy. Kirjassa Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Jill Biden muistelee hänen, Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja kuningatar Elisabetin tapaamista Windsorin linnassa kesäkuussa 2021, noin vuosi ennen kuningattaren kuolemaa. Kuningatar nukkui pois 96-vuotiaana 8. syyskuuta 2022.

Bidenit vierailivat teekutsuilla Elisabetin luona Windsorin linnassa presidentin ollessa valtiovierailulla Isossa-Britanniassa. Kirjassa kerrotaan, että teehetki on Bideneille rakas muisto edesmenneestä kuningattaresta.

– Menimme (Elisabetin) asuntoon. Minä rakastin hänen itsenäisyydentuntoaan. Hänellä oli iso teekannu, ja Joe sanoi hänelle, että anna kun autan sinua. Kuningatar oli kuitenkin melko itsepintainen. Hän sanoi presidentille: "Ei ei ei. Istu sinä. Minä tarjoilen sinulle", Jill kertoo kirjassa.

Kirjan mukaan presidenttiparilla ja kuningattarella oli paljon juteltavaa. Jill kuvailee kolmikon tapaamisen olleen "parasta aikaa", sillä kuningatar oli hänen mukaansa niin kiinnostunut kaikesta. Hän kertoo kuningattaren kyselleen paljon Yhdysvaltojen politiikasta ja ajankohtaisista tapahtumista. Monarkki oli kertoman mukaan myös kiinnostunut kuulemaan presidentin käsityksiä erilaisista ihmisistä ja tapahtumista.

Jill kuvailee tapaamisen vastanneen "jokaisen amerikkalaisen mielikuvaa brittiläisistä teekutsuista". Bidenit tapasivat teehetken lomassa myös kuningattaren rakkaat corgi-koirat.

Bideneille oli tärkeää olla paikalla kunnioittamassa kuningatarta tämän hautajaisissa, jotka järjestettiin 19. syyskuuta 2022. Kirjan mukaan presidenttipari alkoi järjestellä matkaa Isoon-Britanniaan heti, kun kuningatar Elisabetin kuolemasta tiedotettiin. 

– Joe ja minä päätimme osallistua. Olemme kaikki kasvaneet kuningattaren kanssa. Hän oli niin suuri osa elämäämme. Hän oli aina läsnä ja tuntui kuin hän tulisi aina olemaankin – todella kaunis, vaikuttava, hämmästyttävä nainen, Jill sanoo kirjassa.

Lue myös:

    Uusimmat