Bolivian presidentti: maassa vallankaappausyritys, kenraali pidätetty

Kenraali Juan Jose Zunigan komennossa olleet sotilasjoukot kokoontuivat keskiviikkona panssarivaunujen kanssa hallintorakennusten ulkopuolelle maan pääkaupungissa La Pazissa.

Boliviassa poliisi on pidättänyt kenraali Juan Jose Zunigan vallankaappausyrityksen johtamisesta. 

Valtion television kuvamateriaalista näkyy, kuinka nyt maan asevoimien palveluksesta erotettu Zuniga otettiin kiinni ja pakotettiin poliisiautoon.

Zunigan komennossa olleet sotilasjoukot kokoontuivat keskiviikkona panssarivaunujen kanssa hallintorakennusten ulkopuolelle maan pääkaupungissa La Pazissa.

Joukot valtasivat keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa Plaza Murillon, jossa sijaitsevat sekä presidentinpalatsi että kongressitalo.

– Asevoimat aikovat uudistaa demokratian rakennetta, jotta siitä tulisi todellinen demokratia eikä sellainen, jota johtavat samat muutamat ihmiset 30 tai 40 vuotta, kenraali Zuniga sanoi sotilaiden ja kahdeksan panssarivaunun ympäröimänä.

Yhdellä panssarivaunuista yritettiin murtaa presidentinpalatsin ovea.

Pian tämän jälkeen AFP:n toimittajat näkivät sotilaiden ja panssarivaunujen vetäytyvän pois aukiolta.

Bolivian presidentti: "Vallankaappausyritys"

Bolivian presidentti Luis Arce on kutsunut tapahtumia vallankaappausyritykseksi.

– Kukaan ei voi viedä voittamaamme demokratiaa, Arce sanoi presidentinpalatsin parvekkeelta satojen kannattajiensa edessä.

Aiemmin hän oli kehottanut Bolivian kansaa järjestäytymään vallankaappausta vastaan demokratian puolesta.

Arce myös nimitti uuden sotilasjohdon ja erotti Zunigan.

Myös Bolivian entinen presidentti Evo Morales kirjoitti viestipalvelu X:ssä, että "vallankaappaus on tekeillä", ja kehotti "kansalliseen liikekannallepanoon demokratian puolustamiseksi".

Lue myös:

    Uusimmat