Uutistoimisto AFP:n mukaan Brasilian presidentti saattaa sittenkin hyväksyä G7-maiden tarjoaman avun.
Brasilian presidentti Jair Bolsonaro sanoo olevansa avoin keskustelemaan G7-maiden tarjoamasta avusta Amazonin metsäpalojen tukahduttamiseksi, jos Ranskan presidentti Emmanuel Macron peruu loukkauksensa.
LUE MYÖS: Brasilian presidentti Bolsonaro kieltäytyy G7-maiden avusta Amazonin metsäpalojen sammutuksessa
Metsäpalot nousivat keskeiseksi puheenaiheeksi G7-maiden kokouksessa, jossa maat ovat pohtineet sopivia painostuskeinoja Brasilialle. Macronin ja Bolsonaron välit kiristyivät kokouksen aikoihin äärimmilleen.
Macron on ankarasti painostanut Bolsonaroa tekemään enemmän metsien suojelemiseksi. Hän on muun muassa uhannut torjua Euroopan unionin ja Latinalaisen Amerikan maiden välisen kauppasopimuksen, jos Bolsonaro ei ota ilmastonmuutoksen vastaista taistelua tosissaan.
Lue myös: Mitä Amazonilla tapahtuu alueella riehuvien jättipalojen jälkeen? WWF: "Jos siellä karja laiduntaa, ei se palaa enää metsäksi"
Haukkumista puolin ja toisin
Bolsonaro on kutsunut Macronia kolonialistiksi, joka haluaa puuttua Brasilian sisäisiin asioihin.
Ranskan presidentti on puolestaan haukkunut Bolsonaroa valehtelijaksi, jolla ei ole ollut aikomustakaan osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.
– Jotta Ranskan kanssa voi puhua tai siltä voi hyväksyä mitään, hänen (Macronin) täytyy perua sanansa. Sitten voimme puhua, Bolsonaro sanoi toimittajille tiistaina.
Bolsonaron mukaan Brasilian rankaiseminen metsäpaloista ei olisi myöskään oikein, sillä "paloja on kaikkialla".
Järkyttävä määrä metsäpaloja tämän vuoden aikana
Aiemmin tänään Brasilian hallitus kertoi torjuvansa tarjotun avun. Bolsonaron kansliapäällikkö Onyx Lorenzoni sanoi, että Macron voi pitää huolen "oman maansa ja siirtokuntiensa asioista".
– Arvostamme (tarjousta), mutta ehkäpä nämä varat ovat oleellisempia Euroopan uudelleenmetsittämiseen, Lorenzoni kommentoi aiemmin brasilialaiselle G1-uutissivustolle.
Tilastotietojen mukaan Brasiliassa on tänä vuonna syttynyt jo ainakin 77 000 metsäpaloa, mikä on suurin määrä sitten vuoden 2013. Yli puolet paloista on syttynyt tai sytytetty Amazonin alueella.