Britannia järkyttyi kauhuteosta: 12-vuotiaat murhasivat uhrinsa viidakkoveitsellä

Kaksi 13-vuotiasta poikaa on tuomittu murhasta vuosien rangaistukseen Britanniassa. 

Pojille langetettiin veriteosta kahdeksan vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukset. Tämän lisäksi tuomitut joutuvat elämään koko loppuelämänsä ehdonalaisessa vankeudessa.

Tekohetkellä 12-vuotiaat pojat olivat murhanneet 19-vuotiaan miehen machete-viidakkoveitsellä Wolverhamptonissa.

Uhrin perheenjäsenet kritisoivat BBC:n haastattelussa tuomioita liian lieviksi.

– 15 vuoden vankeusrangaistus olisi ollut parempi. Nyt pojat pääsevät ulos vankilasta parikymppisinä ja heillä on edelleen elämä, toteaa uhrin isä.

BBC kertoo, että pojat joutuvat käytännössä nuorisovankilaan. Teoriassa he eivät eivät välttämättä koskaan pääse vapauteen, jos heidän todetaan olevan vaaraksi ihmisille. 

Toisaalta, jos poikien ei havaita aiheuttavan riskiä ja he käyttäytyvät hyvin, he voivat päästä vankeudesta 20-vuotiaina.

Jutun tuomari luonnehti tapauksen yksityiskohtia kammottaviksi: Uhria oli lyöty machetella selvään, jalkoihin ja päähän. 

Lisäksi uhria oli hakattu. Uhri kuoli selkään lyödystä macheten iskusta, joka oli lävistänyt uhrin keuhkot ja sydämen. Haava oli 23 senttiä syvä ja lävisti lähes koko kehon.

Tuomari totesi, että pojat eivät olleet edes tunteneet uhriaan. Uhri oli ennen veritekoa pyytänyt poikia siirtymään pois puiston penkiltä, jolla hän oli itse juuri aiemmin istunut.

Lue myös:

    Uusimmat