Brittituristi hölmöili Pompejissa – uhkana kymppitonnien sakot

Brittituristi jäi kiinni kaivertamasta tytärtensä nimikirjaimia historialliseen taloon Italian Pompejissa.

37-vuotiaan miehen kerrotaan kaivertaneen viisi erilaista kaiverrusta Vestal-neitsyiden taloon Vesuviuksen vuonna 79 tuhoamassa roomalaiskaupunki Pompejissa, uutisoi italialaismedia Corriere del Mezzogiorno.

Arkeologisen alueen henkilökunta hoksasi miehen puuhat ja kutsui paikalle poliisin. Unescon maailmanperintökohdetta vahingoittaneesta turistista tehtiin rikosilmoitus.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mies oli kaivertanut talon seinään kaiverrukset JW LMW MW, 07/08/24 sekä MYLAW. Päivämäärän yhteydessä olleet kirjaimet olivat hänen tytärtensä sekä hänen omat nimikirjaimensa.

Mies on pahoitellut tekoaan ja kertoi jättäneensä kaiverruksien avulla merkin käynnistään. Business Insiderin mukaan miestä voi odottaa mojovatkin sakot tai jopa vankeus, sillä Italiassa päätettiin ottaa tammikuussa tiukempi linja ilkivaltaa kohtaan. Kulttuurisesti arvokkaita alueita ja taideteoksia tuhoaville ihmisille voi olla luvassa jopa 60 000 euron sakot. Vankeutta puolestaan voi saada puolesta vuodesta viiteen vuoteen.

Turistit törttöilleet 

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun turistit joutuvat vastuuseen teoistaan. Vuonna 2023 Roomassa lomaillut sveitsiläisnuori päätti kaivertaa nimikirjaimensa Colosseumin seinämään ja vietiin poliisin pakeille.

Niin ikään viime vuonna saksalaisturistia syytettiin italialaisen patsaan turmelemisesta. Turisti kiipesi 1500-luvun suihkulähteeseen saadakseen kuvia.

Australiassa puolestaan turistinaiset saivat tuhansien dollareiden sakot otettuaan selfieitä dingojen kanssa.

Katso myös: Tämäkin turisti mokasi – tulli takavarikoli laatikollisen kirahvinkakkaa

Lue myös:

    Uusimmat