Saksalaisturistin typerä teko tallentui nauhalle – kovan onnen patsas kärsi taas Italiassa

22-vuotias saksalaismies joutunee pulittamaan lomakuvistaan pitkän pennin.

Saksalaisturistia syytetään italialaisen patsaan turmelemisesta. Turisti kiipesi 1500-luvun suihkulähteeseen saadakseen kuvia, kertoo CNN.

Yllä olevalla videolla kerrotaan tapauksesta!

Kiipesi aidan yli ja patsaaseen

Tapaus sattui Firenzen keskusaukiolla, Piazza della Signorialla. Suihkulähteen patsaassa kuvataan roomalaista meren jumala Neptunusta, joka matkustaa hevosten vetämässä simpukanvuorivaunussa.

22-vuotias saksalaismies ylitti suoja-aidan aamuyön tunteina poseeratakseen patsaan kanssa.

– Hypyn kera hän kiipesi yli hevosen jalan ja pääsi hevosvaunujen juureen. Kun ystävät olivat ottaneet hänestä kuvia, hän kiipesi alas. Alastulon aikana hän asetti jalkansa jälleen hevosen kaviolle, jolloin se vaurioitui, tutkijan raportissa todetaan.

Insiderin mukaan mies irrotti myös palan marmoria kiivetessään suihkulähteeseen.

Kuvan nappaamisen jälkeen mies kiipesi ulos suihkulähteestä, ja hälytin alkoi soida. Turisti tovereineen kiiruhti pakoon. 

Korvaus 5 000 euroa

Saksalaismies joutunee pulittamaan toimintansa seurauksena 5 000 euroa vahingonkorvausta.

Insiderin mukaan suihkulähde on restauroitu täydellisesti vuonna 2018. Tämänkertaisen tuhotyön jäljet korjataan lokakuussa 2023. Samalla varmistetaan hälytinten sensorien toimivuus niin, että ne jatkossa soivat välittömästi, mikäli joku yrittää samanlaista tempausta.

Sama vuonna 1559 rakenteille pantu suihkulähde on kokenut kovia ennenkin. Se vaurioitui vuonna 2005, kun joku kiipesi sen päälle. Tuolloin Neptunuksen kämmen irtosi. Tapauksen jälkeen paikalle asennettiin valvontakamerat. 

Turistien toiminta Italiassa on aiheuttanut närää aiemminkin. Mediahuomiota saaneessa tapauksessa teini-ikäinen turisti kaiversi nimikirjaimensa Colosseumin seinään ja jäi kiinni.

Muutkaan maat eivät toki ole saaneet rauhaa täydellisen lomakuvan etsijöiltä. Esimerkiksi Australiassa kaksi turistia sai mojovat sakot "dingoselfieiden" vuoksi.

Katso myös: Turisti kiipesi tanssimaan historiallisen pyramidin päälle – väkijoukko buuasi

Lähteet: CNN, Insider

Lue myös:

    Uusimmat