Broileria ja luumuja
- 4 broilerin koipireittä
- 2 sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 6 tuoretta luumua
- 6 dl kasvis- tai kanalientä tai vettä
- 1 tl kuivattua timjamia
- ripaus sokeria
- suolaa ja mustapippuria
- voita tai ruokaöljyä
Leikkaa koipireidet kahteen osaan ja ruskista ne kuumalla pannulla. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Leikkaa sipulit ja luumut lohkoiksi sekä hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita kasarissa niin että ne pehmenevät, ripottele niille hieman sokeria ja anna sokerin sulaa. Lisää kasariin ruskistetut broilerit sekä timjami ja kaada päälle liemet. Kiehauta, laske hieman lämpöä ja hauduta ruokaa niin, että broilerit ovat lähes kypsiä. Lisää kasariin lohkotut luumut ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka hauduttamista n. 10-15 minuuttia ja tarjoile esim. riisin kera.
Couscous
- 200 g couscous-ryynejä
- 2 dl vettä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 hienonnettu sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- sipulinvarsia hienonnettuna
- 1/2 sitruunan mehu
Freesaa hienonnettu sipuli kevyesti oliiviöljyssä, lisää vesi ja anna kiehahtaa. Kaada liemi couscous-ryynien päälle kattilaan, lisää mausteet, sekoita ja peitä kelmulla, anna hautua 6 minuuttia. Lisää joukkoon sipulin varret ja sitruunan mehu. Tarjoile kanan kanssa.
Resepti: Alex Nurmi / Ruokala