Bussikuskin päälle hyökänneet vapautettu – seitsemää nuorta epäillään yhä ryöstöistä ja väkivallasta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi viime viikolla neljä alaikäistä nuorta epäiltyinä väkivallasta linja-auton kuljettajaa ja sivullisia kohtaan. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan epäillyt on vapautettu perjantaina tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Lauri Rantalaisen päätöksellä.

Lisäksi kolme muuta tapauksessa epäiltyä nuorta määrättiin viime viikolla tehostettuun matkustuskieltoon. Myös matkustuskiellot on kumottu Rantalaisen päätöksellä perjantaina.

Nuoria epäillään edelleen ryöstöistä ja väkivallasta.

Rantalaisen mukaan esitutkinta on edennyt hyvin ja poliisille alkaa olla selvää, mitä kukakin epäillyistä on tilanteessa tehnyt.

Kuski pyysi olemaan hiljempaa

Bussikuskin puukotukseen johtaneet tapahtumat saivat poliisin mukaan alkunsa sunnuntain vastaisena yönä 11. kesäkuuta puoli kolmen aikaan. 

Kuljettaja oli pyytänyt kyydissä ollutta nuorisojoukkoa olemaan hiljempaa. 

Nuorisojoukko oli tullut kuljettajan hytin eteen, rikkonut pleksilasin ja alkanut pahoinpidellä kuskia muun muassa nyrkein. Kuljettajaa myös lyötiin teräaseella, mistä hänelle aiheutui syvä haava käteen, poliisi sanoi.

Poliisi on kertonut, että nuorisojoukko pahoinpiteli myös kahta nuorehkoa miestä. Kaksikko oli ollut pysäkillä odottamassa toista bussia, kun he olivat havainneet bussissa tapahtuneen pahoinpitelyn ja menneet rauhoittelemaan tilannetta. 

Poliisin mukaan nuorisoporukka lähti kaksikon perään ja pahoinpiteli myös näitä. Uhreja lyötiin ja potkittiin. Potkimista ja lyömistä oli jatkettu myös uhrien kaaduttua maahan. Uhreja oli myös uhkailtu, ja heiltä oli anastettu omaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat