Bussikuskin päälle hyökättiin veitsen kanssa Vantaalla – tekijät yhä kateissa, poliisi etsii

Poliisi ei ole tavoittanut Vantaan Länsimäessä bussikuskin kimppuun hyökänneitä nuoria. Bussikuskia viillettiin veitsellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Välikohtaus sattui linja-autossa Vantaan Kuulakujalla noin puoli kolmen aikaan aamuyöstä sunnuntaina. 

Bussissa oli tapahtumien aikaan noin kuuden hengen nuorisoporukka, joka aiheutti häiriötä metelöimällä. 

Kun kuljettaja puuttui rettelöintiin, porukkaan kuuluneet nuoret miehet kävivät kuljettajan kimppuun ja pahoinpitelivät tämän. 

Potkujen ja lyöntien lisäksi kuljettaja sai käteensä syvän viiltohaavan veitsestä. 

Tapahtumien aikana nuoret myös rikkoivat kuljettajaa suojanneen pleksilasin.

Sivullisetkin pahoinpideltiin

Kaksi sivullista todisti tapahtumia viereisellä bussipysäkillä. He yrittivät mennä väliin, mutta joutuivat myös pahoinpidellyiksi. 

Kaksikkoa pahoinpideltiin bussin ulkopuolella. Tässä tilanteessa bussikuski pääsi pakenemaan paikalta.

– Tässä vaiheessa bussikuski oli päässyt ajamaan paikalta pois. Bussista poistunut nuorisoporukka oli lähtenyt tilannetta rauhoittelemaan tulleen kaksikon perään, tavoittanut heidät ja alkanut pahoinpitelemään myös heitä. Uhreja oli lyöty ja potkittu ja he olivat kaatuneet maahan. Potkimista ja lyömistä oli jatkettu myös uhrien maattua maassa. Uhreja oli myös uhkailtu ja heiltä oli anastettu omaisuutta, rikoskomisario Marko Särkkä kertoo poliisin tiedotteessa.

Väkivallanteon jälkeen nuorisojoukko pakeni paikalta Länsimäen kirkon suuntaan. Heitä ei ole toistaiseksi tavoitettu, vaikka alueella tehtiin yön aikana etsintöjä ja myöhemmin myös teknistä tutkintaa.

Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että toistaiseksi poliisi on valvontakameratallenteiden varassa. 

Poliisi siis toivoo vihjeitä tapahtuneesta. 

– Olemme kiinnostuneita myös kaikista tapahtumaan liittyvistä tiedoista ja havainnoista ja Kuulakujalla tai sen välittömässä läheisyydessä yöllä liikkuneista henkilöistä. Tiedot pyydämme toimittamaan poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi, kehottaa rikoskomisario Särkkä.

Nuorisojoukkoa epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Lue myös:

    Uusimmat