Bussikuskin päälle hyökättiin veitsen kanssa Vantaalla: Poliisi tehnyt useita kiinniottoja

Poliisi kertoo tehneensä kiinniottoja liittyen Vantaan Länsimäessä viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneeseen väkivallantekon.

Tilanteessa bussikuskia viilleltiin veitsellä. Poliisi kertoo tehneensä eilen ja tänään useita kiinniottoja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

– Poliisi on ottanut kiinni yhteensä seitsemän henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen kyseisiin väkivallantekoihin. Epäiltyjen jäljille ja heidän henkilöllisyyksiensä selviämiseksi on tehty hyvää yhteistyötä Helsingin ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten sekä tullin kanssa, kertoo tutkinnajohtaja rikoskomisario Lauri Rantalainen.

Rikosnimikkeet ovat nyt tutkinnan edetessä tarkentuneet ja tapauksia tutkitaan nyt tapon yrityksenä sekä kahtena törkeänä ryöstönä.

– Näiden vakavien väkivallantekojen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa nyt muun muassa epäiltyjen kuulusteluilla sekä muilla poliisin tutkintatoimilla, Rantalainen jatkaa.

Rettelöivä nuorisojoukko bussissa

Välikohtaus sattui linja-autossa Vantaan Kuulakujalla noin puoli kolmen aikaan aamuyöstä viime sunnuntaina. 

Bussissa oli tapahtumien aikaan nuorisoporukka, joka aiheutti häiriötä metelöimällä. 

Kun kuljettaja puuttui rettelöintiin, porukkaan kuuluneet nuoret miehet kävivät kuljettajan kimppuun ja pahoinpitelivät tämän. 

Potkujen ja lyöntien lisäksi kuljettaja sai käteensä syvän viiltohaavan veitsestä. 

Tapahtumien aikana nuoret myös rikkoivat kuljettajaa suojanneen pleksilasin.

Sivullisetkin pahoinpideltiin

Kaksi sivullista todisti tapahtumia viereisellä bussipysäkillä. He yrittivät mennä väliin, mutta joutuivat myös pahoinpidellyiksi. 

Kaksikkoa pahoinpideltiin bussin ulkopuolella. Tässä tilanteessa bussikuski pääsi pakenemaan paikalta.

– Tässä vaiheessa bussikuski oli päässyt ajamaan paikalta pois. Bussista poistunut nuorisoporukka oli lähtenyt tilannetta rauhoittelemaan tulleen kaksikon perään, tavoittanut heidät ja alkanut pahoinpitelemään myös heitä. Uhreja oli lyöty ja potkittu ja he olivat kaatuneet maahan. Potkimista ja lyömistä oli jatkettu myös uhrien maattua maassa. Uhreja oli myös uhkailtu ja heiltä oli anastettu omaisuutta, rikoskomisario Marko Särkkä kertoi poliisin tiedotteessa alkuviikolla.

 

Lue myös:

    Uusimmat