Cannonballin eroraha: 15 000 euroa tai moottoripyörä

Cannonballin ovea kohti ammuskeltiin toukokuussa
Cannonballin ovea kohti ammuskeltiin toukokuussa. Nyt tapahtumia puidaan oikeudessa.MTV3
Julkaistu 04.10.2011 09:53(Päivitetty 03.11.2011 14:03)

- Kun kerhosta eroaa, niin pitää palauttaa liivit ja muu kerhon rekvisiitta sekä maksaa eromaksu, MC Cannonballin presidentti kertoi poliisille esitutkinnassa. Jengipomo kertoi kerhon toiminnasta esitutkinnassa harvinaisen avoimesti.

Presidentin mukaan eromaksu on käytössä oleva moottoripyörä tai 15000 euroa rahaa. Näistä asioista sovitaan, kun tullaan jäseneksi.

Cannonballin presidentti on syytteessä neljän muun jengiläisen kanssa ex-jäsenten murhayrityksistä. Entiset jäsenet vastasivat toukokuisessa ammuskelussa tuleen ja kahta miestä syytetään tapon yrityksestä. Juttua puidaan tämä viikko Helsingin käräjäoikeudessa.Syytteet on pääosin kiistetty.

Oikeudenkäynti maanantaina:

Cannonball-jengiläinen: Tähtäsin tahallaan maahan

Syyttäjä: Cannonball-ammuskelun taustalla mm. Facebook-pilkka

Poliisitutkinta: Eronnut haukkui Cannonball-johtoa Facebookissa "sairaiksi vanhoiksi miehiksi"

Moottoripyöräjengiltä löytynyt outo laite ihmetytti poliisia

Oikeudenkäynti tiistaina:

Cannonballin eroraha: 15000 euroa tai moottoripyörä

Cannonball-jengistä eronnut oikeussalissa: "Jengin toiminta pilipalia ja höpöhöpöä"

Cannonballin prospect-jäsen otti kaiken vastuun ampumisesta

Presidentti kertoi, että Cannonballin jäseneksi pääsee jäsenen ehdotuksen kautta. Hakijan pitää omistaa moottoripyörä tai hänellä pitää olla vakaa aikomus hankkia sellainen. Lopulliset päätökset tekee presidentti itse. Täysjäseneksi edetään hangaround ja prospect -asemien kautta.

Eteneminen kiinni hakijasta itsestään

- Se miten hakija etenee ja missä ajassa, on pitkälti kiinni hakijasta itse. Kaikki riippuu siitä miten hakija omaksuu Cannonballin ajatusmaailmaa ja miten hän soveltuu ryhmään. Upseerit esittävät ehdokkaiden etenemistä ja minä teen päätökset, presidentti kertoi poliisille.

Presidentti päättää myös erottamisista.

Presidentin tehtävistä hän kertoi näin: - Tehdä päätöksiä asioissa liittyen kerhoon. Toki en tee näitä päätöksiä yksin, vaan kuuntelen jäsenten mielipiteitä ja sen mukaan teen päätöksiä.

Presidentin mukaan kyse on moottoripyöräkerhosta, ei rikollisjärjestöstä.

Presidentin mukaan hänen lisäkseen kerhon upseeristo voi tehdä itsenäisiä päätöksiä kysymättä keneltäkään lupaa.Ylempiarvoinen voi käskeä alempiarvoista tekemään asioita.

Presidentin mukaan kärkystä voi kieltäytyä. - Meillä on sääntö, että jos joku kokee saamansa käskyn vastenmieliseksi tai vääräksi tai laittomaksi, hän voi kieltäytyä siitä. Kyseinen henkilö voi ottaa yhteyttä minuun ja kysellä onko käsky ok. Näitä sattuu harvoin.

Pääosasto ja viisi alaosastoa

1992 perustetulla kerholla jäseniä kerholla on noin sata. Helsingin lisäksi on viisi alaosastoa Turussa, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Lohjalla ja Kotkassa.

- En voi tuntea kaikkia henkilöitä. Helsingin täysjäsenet tunnen tietty, mutta en kaikkia prospectejä enkä hängäreitä.

Presidentin mukaan kerholla on noin viisi kertaa vuodessa kokous, jossa kaikki alaosastot ovat paikalla. Alaosastot pitävät omia kokouksiaan kerran kuukaudessa. Kokouksissa käsitellään kerhon toimintaa, rahankeruuta ja henkilöpoliittisia asioita.

Presidentin mukaan kerho rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla ja keräyksillä. Jäsenmaksun kautta jäsen saa mm. käyttöönsä pyörälle tallipaikan käyttöönsä kerhon käytössä olevissa tiloissa.

Helsingin kerhotilalla on aina vahtimies, jonka työaika on 06-18 tai 18-06. Viikolla on yksi vahti ja viikonloppuisin kaksi. Kaikki jäsenet tekevät vahtivuoroja.Hangaround-jäsen voi olla viikolla yksin vahtina, mutta viikonloppuisin vain toinen voi olla hängäri.

Aseita ei saa säilyttää kerhon tiloissa, mutta jos niitä löytyy ne ovat aina jonkun henkilökohtaisia aseita, ei kerhon.

Aikaisemmin Cannonballin talli oli Viipurinkadulla, nyt se on Karjalankadulla.

Tuoreimmat aiheesta

Rikos