Chelsea-tähti paukutti Valioliiga-historiaa – Liverpool sarjakärkeen

Jalkapallon Englannin Valioliigan ottelu Chelsean ja Brightonin välillä tuotti liigan ennätyksen, kun Cole Palmer teki kaikki Chelsean neljä osumaa ottelun avauspuoliajalla. Hän on ensimmäinen Valioliigan ottelussa neljä maalia avauspuoliajalla tehnyt pelaaja.

Palmer tasoitti Brightonin johdon 21. minuutilla, vei joukkueen johtoon 28. minuutin rangaistuspotkulla ja teki 3–1-osuman 31. minuutilla. Jakson lopulla Palmer iski vielä 4–2-maalin. Hän teki osumansa 19 minuutin ja 47 sekunnin aikana. Palmer sai pallon myös kertaalleen maalipuihin ja häneltä hylättiin yksi maali.

Toisella puoliajalla ei maaleja enää nähty Palmerilta eikä muiltakaan, Chelsean voittaessa siis 4–2. Tappio oli Brightonille ensimmäinen tällä liigakaudella. Chelsea puolestaan on pelannut viisi peliä putkeen tappiotta. Se avasi kauden kotitappiolla Manchester Citylle ja on sen jälkeen pelannut kerran tasan ja voittanut neljä kertaa.

Salahin pilkku pelasti

Lauantain myöhäisottelussa vaihtui sarjakärki, kun Liverpool voitti vieraissa sarjajumbo Wolverhamptonin. Liverpoolin vei johtoon avauspuoliajan lisäajalla Ibrahima Konate, mutta Wolves nousi tasoihin Rayan Ait-Nourin osumalla. Liverpoolin pelastajaksi nousi sitten jälleen kerran Mohamed Salah, jonka rangaistuspotkumaali 61. minuutilla riitti joukkueelle viidenteen voittoon kuudesta pelistä.

Liverpoolista pisteen päässä ovat Manchester City ja Arsenal. City jäi Newcastlen kanssa 1–1-tasapeliin, Arsenal puolestaan voitti kotonaan Leicesterin 4–2. Leicester oli kahdella James Justinin osumalla kiinni arvokkaassa tasapelissä, mutta Arsenal nappasi kuitenkin odotetut ja tärkeät pisteet lisäajan kahdella maalillaan. Ensin pallo kimposi Leicesterin Wilfred Ndidista omaan maaliin, ja sitten Kai Havertz viimeisteli loppuluvut.

Valioliigahistoriaa kirjasi Palmerin ohella Brentford ottelussa West Hamia vastaan. Bryan Mbeumo vei kotijoukkue Brentfordin johtoon avausminuutilla, ja Brentfordista tuli Valioliigan kautta aikain ensimmäinen kolmessa peräkkäisessä ottelussa avausminuutin maalin tehnyt joukkue. Voittoa ei salama-alku tuonut, sillä West Ham nousi 1–1-tasapeliin.