CHL muuttaa sarjamuotoaan, liigaseuroissa vedettiin mietintämyssyt päähän – "Päätöstä ei ole tehty"

16.1.45026424
imago images/Passion2Press/ All Over Press
Julkaistu 28.04.2020 16:34
Toimittajan kuva

Mikko Hyytiä

mikko.hyytia@mtv.fi

Champions Hockey League tiedotti tiistaina uudistaneensa ensi kauden turnausformaattiaan. Kauden alku siirtyy tällä tietoa syyskuun alusta lokakuun alkuun.

CHL-kausi on normaalisti alkanut kahdeksalla neljän joukkueen alkulohkolla, mutta tulevana syksynä kaikki mukaan päässeet 32 joukkuetta aloittavat taipaleensa suoraan pudotuspeleistä.

Joukkueet arvotaan pareiksi, ja jatkoon pääsee kahdessa ottelussa paremman yhteistuloksen tehnyt joukkue.

Suomesta ensi kauden CHL:ään selviytyivät Kärpät, Tappara, Lukko ja Ilves. Seuroissa osattiin odottaa, että maailmalla vallitsevalla tilanteella saattaa olla omat vaikutuksensa ensi syksyn peleihin.

– Sillä tavalla se oli odotettavaa, kun mietitään, että tähän liittyy matkustamiset, rajojen ylittämiset ja muut. Me täällä jo mietimme, onko se realismia, että CHL pystyttäisiin aloittamaan syyskuun alussa, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen sanoo MTV Urheilulle.

– Runkosarjapelit olisivat olleet mukavia. Niin kuin viime vuonna nähtiin, siellä riitti jännitystä loppuun asti. Sillä tavalla tämä harmittaa, mutta minusta on kuitenkin hyvä, jos sitä vain pystytään pelaamaan.

Ensimmäistä kertaa CHL:ään selviytyneen Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo ei mene vielä asioiden edelle.

– Ei tässä nyt oikeastaan mikään tule yllätyksenä, eikä mikään ole lopullista, kun katsotaan, missä ollaan maailmassa. Ei näissä muutoksissa ollut mitään radikaalia. Poikkeustila on menossa, ja hyvä jos saadaan pelattua silloin. Sikälihän se on loistava juttu, jos tämä vaihtoehto ylipäätään toteutuu, Jalo sanoo.

Uudistettu, suoraan pudotuspeleistä alkava turnausformaatti saattaa pahimmillaan tarkoittaa sitä, että seurat saavat CHL:ssä vain yhden kotiottelun.

– Pudotuspeleissä on ollut se, että hallit on tehty ja laitettu, ja siihen on oma kustannustasonsa. Totta kai sitä pitää nyt miettiä. Meillä kausikorttilaiset ovat päässeet CHL:n runkosarjapeleihin, niin pitää miettiä, pääsevätkö he nyt tähän ensimmäiseen pudotuspelivaiheeseen. Päätöstä ei ole tehty. En ole tarkkaan tietoinen siitäkään, miten rahanjako toteutetaan, Virkkunen sanoo.

– Siihen (kotipelien jäämiseen yhteen) pitää olla valmis, ja me varmasti haluamme siihen satsata ja pyrimme menemään jatkoon. Viime vuonna jäimme ensimmäistä kertaa alkulohkoon, ja silloin kotipelejä oli kolme.

Myös Ilves on markkinoinut ensi kauden kauskorttejaan niin, että niihin sisältyy pääsy CHL:n alkulohkopeleihin. Jalo ei osaa olla huolissaan siitä, että kotipelejä saattaa olla pahimmillaan vain yksi.

– Sen kanssa eletään, ei siinä sen kummempaa ole. Hyvä jos saadaan edes se yksi peli pelata. Toivotaan, että saadaan, Jalo sanoo.

Kärppien kohdalla kotiotteluiden menettäminen on sikäli valitettavaa, että seura on onnistunut houkuttelemaan CHL-otteluihin huomattavasti enemmän yleisöä kuin monet muut.

– Meille CHL on tuonut kansainvälisyyttä. Viime vuonna meillä oli melkein sama katsojakeskiarvo CHL:n alkulohkossa ja Liigan runkosarjassa. Saimme tosi hyvin käymään yleisöä, ja sitä CHL:ää on enemmän ja enemmän opittu. Toisaalta olemme olleet sikäli onnekkaita, että olemme saaneet olla sarjassa monena vuonna mukana. CHL on ollut tuulahdus erilaisuutta, ja siellä on ihan huippupelaajia Euroopasta. Kun Bern oli viime vuonna, niin kyllä sitä tultiin katsomaan.

Sarjan arvo tunnistetaan Tampereellakin.

–CHL on omanlaisensa haaste niille pelaajille, jotka eivät ole päässeet kansainvälisiä pelejä pelaamaan. Pääsee vähän koettamaan, mitä on muiden maiden taso omaan tasoon nähden. Se on varmasti iso asia, ja toki se on koko organisaatiolle iso juttu.

Tuoreimmat aiheesta

CHL