Chris Martin yllätti kesken keikan Wienissä liikuttavalla eleellä Taylor Swiftin faneille: "En halua teidän luulevan, ettei bändimme välittäisi"

Chris Martin esitti yhdessä Maggie Rogersin kanssa Taylor Swiftin Love Story -kappaleen Coldplayn Wienin keikalla kunnianosoituksena artistin faneille, jotka joutuivat pettymään alkukuusta, kun Swiftin keikat peruttiin kaupungissa terroriuhan vuoksi.

Heinäkuun lopussa Suomessa ensi kertaa konsertoinut Coldplay  jatkaa kiertuettaan ja keikkailee paraikaa Itävallan Wienissä. Elokuun alussa yhdysvaltalaisen popin supertähden Taylor Swiftin  oli tarkoitus niin ikään esiintyä kolmen konsertin edestä Wienissä, mutta keikat jouduttiin perumaan terroriuhan vuoksi. 

Sosiaalisessa mediassa leviää videoita eleestä, jonka Coldplayn laulaja Chris Martin  suoritti yhtyeen keikan aikana Swiftin faneille, jotka joutuivat kokemaan valtaisan pettymyksen konserttien peruutuksesta. 

Coldplayn kiertueella yksi vakituisista osuuksista on se, että Martin pyytää yhden tai muutaman henkilön yleisöstä kanssaan lavalle yhden toivekappaleen ajaksi. Tällä kertaa Martin halusi tehdä osuuden hieman eri tavalla. 

– Taylor ei ole nyt täällä, hän on Amerikassa, mutta me olemme täällä, joten meidän on nyt tehtävä parhaamme. En halua teidän luulevan, ettei meidän bändimme välittäisi hänen faneistaan. Minun on pyydettävä teiltä, että etsisitte viereltänne kaikista suurimmat "Swiftiet", Martin sanaili mikrofoniin pyytäen, että yleisöstä löydettäisiin 1 tai 2 suurta Taylor Swiftin fania. 

Lopulta lavalle päätyi kaksi henkilöä, joilta Martin naureskellen varmisteli, että ovathan he varmasti todella kovia Swiftin faneja. Samalla Martin pyysi lavalle myös artisti Maggie Rogersin, joka toimii kiertueella Coldplayn lämmittelijänä. 

– Jos tämä ei mene hyvin pyydän, että ette laita tätä Youtubeen, koska en halua joutua ongelmiin Taylorin kanssa, Martin vitsaili. 

Lopulta akustiseen kitaraan tarttunut Martin ja Rogers esittivät yhdessä, yleisöltä apua pyytäen, Swiftin vuonna 2008 julkaistun jättihitin Love Story

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Laulamme tämän niin suurella rakkaudella Tayloria ja Swiftieitä kohtaan. Ja me laulamme tämän laulun rakkaudella nuorille ihmisille, jotka on aivopesty tekemään typerää paskaa, ja lähetämme heillekin rakkautemme, Martin totesi myös viitaten terrori-iskun suunnittelusta kiinniotettuihin henkilöihin. 

Keikalla esitetty veto on otettu vastaan liikuttunein tunnelmin Swiftin fanien joukossa, joista useat ovat jakaneet muun muassa TikTokiin reaktioitaan yllätykseen. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Samana päivänä, 21. elokuuta, Taylor Swift kommentoi ensimmäistä kertaa julkisesti Wienin tapahtumia ja keikkojen peruutuksia. Instagramissa julkaistussa lausunnossaan Swift kertoi keikkojen perumisen olleen hänelle vaikea paikka. 

Perumiset täyttivät minut uudenlaisella pelontunteella, ja suunnattomalla määrällä syyllisyyttä, sillä niin monet ihmiset olivat suunnitelleet keikoille tuloa. Mutta olin niin kiitollinen viranomaisille koska heidän ansiostaan surimme vain peruttuja keikkoja, emmekä menetettyjä elämiä. Tunsin sydämessäni, kuinka paljon rakkautta näin faneissa, jotka kokoontuivat yhteen, Swift kirjoittaa julkaisussaan.

Kolme teini-ikäistä henkilöä on pidätetty Swiftin konserttiin tarkoitetun islamistisen hyökkäyssuunnitelman vuoksi. Epäillyt ovat iältään 15-, 17-, ja 19-vuotiaita, ja he olivat poliisille entuudestaan tuttuja henkilöitä. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat