Diili-kilpailija listaa viisi tärkeää kohtaa: Tällainen on hyvä pomo

DIILI_kilpailija_Helena_Kastikainen
Julkaistu 20.10.2018 11:10

MTV VIIHDE

Diilissä kilpaileva Helena Kastikainen listasi MTV.fille ajatuksia, joiden mukaan hyvän esimiehen tulisi hänen mukaansa toimia.

VIDEO: Diilin kilpailijat pohtivat seuraavaa tehtävää ja joukkuejakoa.

Helena Kastikainen työskentelee yrittäjänä sisällöntuotantoon ja digimarkkinointiin erikoistuneessa toimistossaan sekä toimii kansainvälisen suoramyynti- ja verkostomarkkinointitiimin johtajana. 

– Parhaimmillaan johtaminen on ammattina toisten auttamista, tiimin osaamisen kehittämistä ja uusien johtajien kasvattamista. Näiden mahdollistaminen vaatii johtajana jatkuvasti oman ammattitaitonsa kehittämistä. Uusien työkalujen etsimistä kommunikointiin, tavoitteiden laadintaan ja oman vision vahvistamista.

LUE MYÖS: Nämä suomalaiset kisaavat Hjallis Harkimon suosiosta

27-vuotias Kastikainen on nuoresta iästään huolimatta ennättänyt toimimaan erilaisissa johtotehtävissä.

– Olen ollut etuoikeutettu päästessäni johtamaan useita satoja ihmisiä urani aikana ollessani aikoinaan esimerkiksi yksi Suomen historian nuorimmista tavaratalojohtajista. Edelleen tänä päivänä myynti- ja markkinointialan yrittäjänä vastaan erilaisissa projekteissa eri kokoisista tiimeistä ja joukkoon on kuulunut uskomaton kirjo mahtavia ihmisiä erilaisina tarinoineen ja persoonineen. Matka tähän asti on ollut hyvin opettavainen. Olen tehnyt virheitä ja kartuttanut kokemusta myös kantapään kautta, hän kertoo.

Alla Kastikainen kiteyttää muutamia tärkeimpiä tuntemuksiaan johtamisesta:

1. Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara, ei suurin kuluerä.

Johtajan ensisijainen tehtävä on pitää huolta henkilökunnasta, tiimi taas vastaa useimmiten asiakkaiden palvelemisesta. Johtajan tehtävänä on antaa tiimilleen parhaat edellytykset tiiminä ja yksilönä onnistumiselle.

2. Asettaa tavoitteita myös kulttuurille

Toiminnan kehittämisen kannalta tulosten mittaaminen on totta kai ensisijaisen tärkeää. Numeraalisten tavoitteiden lisäksi johtaja asettaa myös laatutavoitteita, joista tärkeässä osassa on kulttuurin luominen. Hyvä fiilis välittyy tekemiseen ja sitä myöden näkyy myös numeraalisissa mittareissa.

3. Kehittää itseään aktiivisesti

Johtaminen on oma ammattiryhmä ja osaamisalansa. Niin kuin missä tahansa ammatissa mestariksi tuleminen vaatii jatkuvaa opiskelua ja itsensä kehittämistä, niin ihmissuhde, kommunikaatio ja liiketoimintaan liittyvillä osa-alueilla.

4. Myöntää omat virheensä

Turvallisessa tiimikulttuurissa annetaan tilaa virheiden tekemiselle. Epäonnistuminen ja onnistuminen eivät ole vastakohtia, vaan monesti onnistuminen tulee epäonnistumisten kautta. Esimerkillinen johtaja luo kulttuuria myös omalla toiminnallaan ja uskaltaa nostaa myös oman kätensä pystyyn virheen tapahtuessa.

5. Antaa kiitoksen tekijöille

Ei ole epätavallista, että esimiestyötä verrataan usein urheilujoukkueen valmentamiseen – ensin treenataan porukan kanssa ja sitten tavoitellaan voittoa. Pelaajat tekevät maaleja ja kiitos annetaan aina tuloksen tekijöille.

Diili MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 21

Tuoreimmat aiheesta

Diili