Duolingo-sovellus ilmoitti päivityksessään, että Duo-pöllö on kuollut. Tästä on kyse.
Suosittu kieltenopettelusovellus Duolingo julkaisi pari päivää sitten viestipalvelu X:ssä päivityksen saatesanoilla "Tärkeä viesti Duolingolta".
Vapaasti suomentaen siinä lukee:
– Raskain sydämin ilmoitamme, että Duo, viralliselta nimeltään Duolingo-pöllö, on kuollut. Viranomaiset tutkivat parhaillaan sen kuolinsyytä ja teemme heidän kanssaan yhteistyötä.
Tämän jälkeen todetaan:
– Jos totta puhutaan, se varmaan kuoli odotellessaan, että teette tehtävänne, mutta mistä me mitään tiedämme.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Tällä viitataan siihen, että sovelluksessa pitäisi päivittäin tehdä tehtäviä. Sovellus lähettelee muistutuksia, jos tehtävät ovat rästissä. Ominaisuus on ärsyttänyt monia käyttäjiä.
– Olemme tietoisia siitä, että sillä oli monia vihollisia, mutta pyydämme ystävällisesti teitä pidättäytymään teitä kertomasta kommenteissa, miksi vihaatte sitä.
Leikkimielinen päivitys on riemastuttanut sosiaalisen median käyttäjiä. Päivitykselle on kertynyt yli 109 miljoonaa näyttöä.
Lue myös: Onko WhatsAppin profiilikuvasi kukka tai lemmikki? Tutkimus havaitsi taustalla ikävän syyn
Somekohinaa syntyi
NBC News kertoo, että kyseessä on markkinointitemppu ja varsin onnistunut sellainen: Vihreän maskottipöllön kuolema on innostanut monet organisaatiot, muun muassa maailmanterveysjärjestö WHO:n ja suoratoistopalvelu Netflixin ilmaisemaan leikkimieliset surunvalittelunsa sen poismenon johdosta.
Netflix vitsaili logopöllöstä hittisarja Squid Gamen hengessä.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Duolingo pysyy, pöllön kohtalo vielä mysteeri
Duo-pöllön lopullinen kohtalo lienee toistaiseksi hämärän peitossa, mutta itse sovellus ei mitä ilmeisimmin ole katoamassa mihinkään. Duolingon edustaja kertoi asiasta CNN:lle.
– Duo saattaa olla kuollut, mutta brändimme on hyvin elossa (ja edelleen yhtä sekaisin kuin ennenkin), uutiskanavalle kommentointiin.
Sovellus julkaisi myös myöhemmin Instagramissa päivityksen, jossa vihjailtiin pöllön paluulla:
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Olemme kuulleet viranomaisilta, että paras tapa kanavoida surua ja saada tutkimuksista enemmän irti on tehdä oppitunnit. Jos todella yritämme yhdessä, saamme Duon takaisin.
Katso myös video: Muistatko, kun suomi tuli Duolingoon?
0:30Suomi tuli Duolingon valikoimaan vuonna 2020.
Lue myös: Kolme viikkoa ilman somea: Näin elämässä muuttui kaikki ja ei mikään – lipsahdatko sinäkin aivottomaan ahmintamoodiin?
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!
Lähteet: Duolingo/Viestipalvelu X, NBC News, CNN