Twitteriin on ilmestynyt viittaus suosittuun kryptovaluuttaan. Muutos on jatkoa yhtiön viimeaikaisille ja erikoisiltakin vaikuttaville uudistuksille.
Twitterin verkkosivujen vasemmassa ylälaidassa näkynyt yhtiön logo korvattiin maanantaina virtuaalivaluutta Dogecoinista tutulla shiba inu -koiran kuvalla, joka tunnetaan meemimaailmassa myös dogena.
Twitterin omistaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on liputtanut Dogecoinin puolesta aiemminkin. Muskia myös syytetään Dogecoiniin kytkeytyvästä pyramidihuijauksesta, uutistoimisto Reuters kertoo.
Muskin temppu sai Dogecoinin arvon pomppaamaan eilen illalla Suomen aikaa reilulla 30 prosentilla.
Lue myös: Lähetimme Elon Muskin johtaman Twitterin viestintäosastolle sähköpostia – saimme vastaukseksi pelkän kakkaemojin
Idea Twitter-käyttäjältä
Lähes tismalleen vuosi sitten – siis ennen Twitter-kauppojaan – Musk spekuloi Twitterissä, olisiko kilpailevalle alustalle tarvetta.
– Osta Twitter ja vaihda sen logo dogeksi, yksi Twitter-käyttäjä ehdotti Muskille.
– Haha, se olisi sairasta, Musk vastasi.
Eilen illalla Musk twiittasi kuvakaappauksen kyseisestä keskustelusta ja totesi täyttäneensä lupauksensa.
Artikkeli jatkuu someupotuksen alla.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Musk jatkaa mylläämistään
Logon vaihtaminen ei suinkaan ole ollut ainoa Twitterin kokema muutos – edes tällä viikolla.
Tähän asti Twitter-käyttäjät ovat voineet valita, haluavatko nähdä etusivullaan Twitterin suosittelemia twiittejä vai ainoastaan seuraamiensa tilien tuottamaa sisältöä.
Kerroimme viime viikolla, kuinka Twitter muuttaa suosittelemaansa sisältöä myöhemmin huhtikuussa siten, että se näyttää ainoastaan palvelusta maksavien käyttäjien tekemää sisältöä.
Nyt muutos on tulossa myös sivulle, joka on tähän asti näyttänyt vain käyttäjien seuraamien tilien sisältöä. Näiden twiittien sekaan nimittäin on nyt lisätty myös käyttäjälle tuntemattomien tilien julkaisemaa sisältöä.
Muskin Twitteriin tekemien muutoksien taustalta on vaikea löytää varsinaista logiikkaa, mutta Musk vaikuttaa pyrkivän ohjaamaan käyttäjiä kuukausimaksullisen Twitter Blue -tilauksen piiriin heikentämällä ilmaistilien sananvapautta esimerkiksi äänestysoikeutta rajoittamalla. Blue-tilaus maksaa 7–11 euroa kuukaudessa valitusta tilaustavasta riippuen.