YLE: EBU ei ole antanut uutta lausuntoa Israelin osallistumisesta Euroviisuihin

Ylen mukaan Euroopan yleisradiounioni (EBU) ei ole tiedottanut uusista päätöksistä Israelin osallistumisesta Euroviisuihin. 

Useat ruotsalaismediat, kuten Ruotsin yleisradioyhtiö SVT ja Expressen uutisoivat torstaina, että Euroopan yleisradiounioni (EBU) on päättänyt Israelin saavan kilpailla Euroviisuissa.

Ruotsalaislähteiden perusteella sai kuvan, että EBU olisi tiedottanut asiasta tuoreeltaan. Asiasta uutisoivat myös lukuisat kotimaiset mediat, MTV Uutiset mukaan lukien. 

Kyse ei kuitenkaan ole uudesta tiedotteesta, kertoo Yle

Ylen viestintäjohtaja Jere Nurminen sanoo EBUn vahvistaneen Yleisradiolle, ettei se ole antanut mitään uutta lausuntoa Israelin osallistumisesta laulukilpailuun. 

Yle kuuluu EBUun.

EBU tiedotti asiasta joulukuussa

EBU ilmoitti jo joulukuussa sallivansa Israelin osallistumisen kilpailuun. Nurmisen arvion mukaan tuore uutisointi liittyy EBUn aiempiin julkisuudessa olleisiin lausuntoihin.

Tuolloin EBU kertoi Israelin yleisradioyhtiön täyttävän kaikki vaatimukset osallistumiselle. Lisäksi se sanoi pyrkivänsä säilyttämään linjan, jonka mukaan Euroviisut on epäpoliittinen tapahtuma.

Tiistaina joukko tunnettuja suomalaismuusikoita jätti Ylelle vetoomuksen, jossa vaadittiin Yleä boikotoimaan viisuja, mikäli Israel osallistuu viisuihin. 

Vetoomuksella oli yli 1500 allekirjoittajaa.

UMK-kilpailija Jesse Markin on ilmoittanut, että hän ei edusta Suomea viisuissa, mikäli Israel on mukana.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Ruotsin Malmössa.

18.1.2024 kello 15.11: Otsikkoa ja juttua korjattu Ylen tietojen perusteella. Ylen mukaan EBU ei ole antanut uutta lausuntoa Israelin osallistumisesta Euroviisuihin. Jutussa kerrottiin aiemmin ruotsalaismedian perusteella, että EBU on tiedottanut Israelin saavan osallistua Euroviisuihin. Uusia lausuntoja ei Ylen mukaan kuitenkaan ole annettu EBUn suunnalta, vaan Ylen viestintäjohtava uskoo tuoreen uutisoinnin perustuvan joulukuussa julkaistuun tiedotteeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat