Edesmenneen Miki Liukkosen O ja Elämä: Esipuhe -teosten elokuvaoikeudet myyty

Ohjaaja Maria Ruotsala kertoo, että elokuva tulee olemaan uskollinen Miki Liukkosen kirjoille ja maailmoille.

Suomalaisen nykykirjallisuuden merkkiteoksiin lukeutuvat, viime vuoden heinäkuussa kuolleen Miki LiukkosenO ja Elämä: Esipuhe -romaanit tullaan näkemään elokuvana. Teosten elokuvaoikeudet on hankkinut Inland Film Company Oy.

Elokuvan ohjaaja Maria Ruotsala kertoo Liukkosen teosten olleen hänelle kuin "salamanisku", joka sai hänet heti innostumaan kirjallisuuden viemisestä valkokankaalle. Ruotsalan ohjauksessa elokuva tulee olemaan uskollinen Miki Liukkosen kirjoille ja maailmoille.

Maria Ruotsala kirjoittaa ja ohjaa elokuvan, joka pohjautuu Miki Liukkosen kirjoihin O ja Elämä: Esipuhe. Elokuva yhdistelee eri tyylilajeja, absurdeja ihmiskohtaloita, huikeita kuvia ja maailmoja, jotka haastavat realismin - niin kuin Mikin kirjatkin. Hän on huolella valinnut kirjoista kiinnostavimmat henkilöt, teemat ja aiheet ja rakentaa niiden pohjalta itsenäisen cinemaattisen todellisuuden, elokuvateoksen. Tämän voi todeta olevan tärkein tuotantomme, kertoo tuottaja Klaus Heydemann.

Miki Liukkosen teokset ovat vaikuttaneet lähtemättömästi suomalaiseen kirjallisuuteen ja on ilahduttavaa, että hänen teoksensa laajenevat myös elokuvaksi. Liukkosen teosten vahva visuaalisuus ja omintakeinen tapa katsoa maailmaa antavat elokuvalle erinomaiset lähtökohdat, kertoo WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

MikiLiukkonen (1989–2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan. Hänen tuotantonsa näyttää ihmiset ja koko maailman kaikessa kauneudessaan, runsaudessaan ja neuroottisuudessaan, hänen teoksissaan olemassaolon yksityiskohtien paljous sataa lukijan ylle vertausten ja metaforien kukkaistulvana.

Inland Film Company Oy on arvostettu suomalainen elokuvatuotantoyhtiö. Sen tuotantoa ovat mm. Heikki Kujanpään ohjaama elokuva Suomen hauskin mies ja vuodenvaihteessa ensi-iltaan tuleva Frida Kempffin elokuva Den svenska torpeden, jossa yhtiö on osatuottaja.

Lue myös:

    Uusimmat